ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει αύξηση στον ΦΠΑ, ούτε θέμα ρευστότητας


Αλ. Φλαμπουράρης: Με την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης δεν θα υπάρξει θέμα ρευστότητας, καμία αύξηση στον ΦΠΑ (Video)
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι 100 δόσεις θα φέρουν έσοδα οπότε θα γίνουν άμεσα. Παράλληλα τόνισε ότι για όσους ήταν συνεπείς θα θεσμοθετηθεί μπόνους. Τρεις μήνες χρειάζονται ώστε να φτιαχτεί η νέα ρύθμιση για το αφορολόγητο και θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015. Ενώ όπως είπε η 13η σύνταξη θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στο ΜΕΓΚΑ.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποίησεις είπε ότι στη λίστα που στάλθηκε υπάρχει σαφής διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες: αυτές που έχουν ήδη γίνει οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης μπορούν να αφορούν για παράδειγμα την προστασία των εργαζομένων, αυτές που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν συμβασιοποιηθεί, εδώ υπάρχουν περιθώρια ακόμα και ανατροπής και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία.

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε ότι δεν θα αυξηθεί το ΦΠΑ γιατί δεν φέρνει έσοδα προσθέτοντας ότι αυτό δεν έχει συζητηθεί αλλά είναι η προσωπική του άποψη.

Δεν πρόκειται να γίνει πιστωτικό γεγονός γιατί δεν συμφέρει ούτε αυτούς, ούτε εμάς τόνισε ο υπουργός Επικρατείας στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega διευκρινίζοντας ότι το όποιο πρόβλημα ρευστότητας θα επιλυθεί με την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης.

Για τις αντικειμενικές αξίες ο υπουργός επικρατείας δήλωσε ότι δεν μπορούν να κατέβουν οριζόντια αλλά πρέπει να γίνουν ανά ζώνη και αυτό απαιτεί λίγο χρόνο. Η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα ακριβώς στο πόσο που θα είναι το όριο του πλούτου, αλλά θα επανέλθει όπως περίπου ήταν πριν το χαράτσι. Για παράδειγμα ανέφερε ο υπουργός ότι δύο διαμερίσματα δεν αποτελούν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια γιατί είναι μέσα παραγωγής. Ενώ πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε κάτω από τις 500.000 τα όρια για την μεγάλη ακίνητη περιουσία". "Οι φόροι για το 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης".

20 μέρες κυβέρνηση και κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο του κόσμου το ελληνικό ζήτημα, να μην υπάρξει καμία καταστροφή, όπως έλεγαν, επίσης ανέκοψε τις δρομολογημένες μειώσεις στις συντάξεις και τις αυξήσεις στον ΦΠΑ εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας και αναφορικά με τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν χθες στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "η κυβέρνηση προχωράει". Οι διαφοροποιήσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση πρόσθεσε.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη τέλος τόνισε ότι "η συμφωνία πρέπει να έρθει στη Βουλή, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί». Επίσης αναφερόμενος στις συνεχείς δηλώσεις των συμμάχων υπογράμμισε ότι "δεν θα έπρεπε να επεμβαίνουν", αλλά αυτό είναι στα πλαίσια μιας προσπάθειας επηρεασμού της δικής τους κοινής γνώμης. Έτσι όμως υποσκάπτουν τη νέα συμφωνία, που όλοι συνέκλιναν σε αυτήν. «Δημιουργούν κλίμα εις βάρος μας. Δεν μπορεί να ότι μεταφέρει ο Σόιμπλε να το υιοθετούμε να το κάνουμε δική μας άποψη».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έθεσε ως άμεσο στόχο της κυβέρνησης την επανεκκίνηση της οικονομίας και πως θα επιτευχθεί το πέρασμα στην παραγωγική ανασυγκρότητηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: