ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Μ. Θεοδωράκη - «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε»



Συνάντηση μιάμιση ώρας είχαν χθες ο Αλ. Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης στο σπίτι του συνθέτη. "Εσύ είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό" είπε ο Πρωθυπουργός για να του απαντήσει ο Μ. Θεοδωράκης "εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού. Αυτό δε μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει". 


Στο διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους, μπροστά στις κάμερες, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην πλατιά εθνική ενότητα από την εκλογή της νέας κυβέρνησης. 

"Δεν πρέπει να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα" είπε ο πρωθυπουργός, με τον Μ. Θεοδωράκη να τονίζει τη σημασία μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής και με μεγάλη διεθνή νομιμότητα.

"Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες - προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά" τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

"Θέλει καλή στρατηγική" απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επιστολής του Μανώλη Γλέζου και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα, στο οποίο ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης καλεί τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν τη δύναμη να πουν «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: