Δεν γλίτωσε η Σούπε Λίγκα, μετά τουε χουλιγκανισμούς των παραγόντων και με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση στη Λεωφόρο. Την οριστική απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και όχι των υπολοίπων πρωταθλημάτων ή της δράσης σε άλλα αθλήματα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του, που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έπειτα από τον προϊδεασμό που έκανε από τηλεοράσεως μιλώντας για την αναγκαιότητα επιβολής του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Την επόμενη Τετάρτη θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και αν δεν έχει διαπιστωθεί πρόοδος από πλευράς διοργανωτριών αρχών, η αναστολή θα συνεχιστεί.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε μεταξύ άλλων:

«H απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης.

Στην Λεωφόρο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Λίγκας διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κορυφαίοι παράγοντες να βιαιοπραγεί ο ένας στον άλλο. Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία.

Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε για να λυθεί διά παντός το πρόβλημα. Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».

Ο υφυπουργός κατέστησε σαφές πως οι παράγοντες που αναπτύσσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στο ποδόσφαιρο είναι αδιανόητο να συμπεριφέρονται με τρόπους όπως αυτούς που βλέπουμε στην Σούπερ Λιγκ και δεν θα γίνουν δεκτοί από τη νέα κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, ενώ τόνισε πως είναι πλέον λαϊκή απαίτηση η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.