Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εν μέσω βροχόπτωσης, ενάντια στη συμφωνία του Eurogroup πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ το ΚΚΕ.

Ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή την τετράμηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση, με ονομαστική ψηφοφορία.


Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο δημόσιο μέσω της κατάργησης των επιδομάτων, θα συνεχιστούν η αξιολόγηση και η κινητικότητα, που είναι το όχημα για νέες απολύσεις, όπως είπε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη.

Επίσης σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα θα παραμείνει και θα επεκταθεί  η ελαστική εργασία, ενώ υποστήριξε πως στη συμφωνία είναι πλήρης η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις ΣΣΕ.

«Η πραγματική ελπίδα είναι στον ταξικό αγώνα, στον παλλαϊκό αγώνα. Για να βγει ο λαός από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή. Για να ξημερώσει πραγματικά μια νέα εποχή στον τόπο μας, το βασίλειο της πανανθρώπινης φιλίας και αδελφοσύνης, της πραγματικής ελευθερίας», κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.