ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μανουέλ Βαλς: Οι πολιτικές λιτότητας δεν αφορούν την ΕΕ



«Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση» τόνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς,  λίγο πριν από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

«Είναι  ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.


«Πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας, αυτές που υπερασπίζεται ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη» να εξέλθει από ένα «επίπεδο ισχνής ανάπτυξης και μιας δραματικά αυξημένης ανεργίας» όπως σήμερα, «προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει και πάλι» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να χαιρετίζουμε, να σεβόμαστε και να κατανοούμε την επιλογή του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολίτες έχουν σφυροκοπηθεί από την οικονομική κρίση και τη σφοδρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επιβλήθηκαν. Κυριαρχικά αποφάσισαν να καταστήσουν την Αριστερά υπεύθυνη» για τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε ο Μανουέλ Βαλς.

Θεμιτή η διαπραγμάτευση του χρέους, λέει ο Σαπέν

«Είναι θεμιτό για μία χώρα  να θέλει να διαπραγματευτεί τους τρόπους προκειμένου να ελαφρύνει το χρέος της, αλλά η  Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός της Ευρωζώνης»,  δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εάν μία κυβέρνηση λέει "θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ", αυτό είναι σωστό. Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης» επισήμανε ο κ. Σαπέν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.

O ίδιος, επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους. «Όχι, δεν θα το διαγράψουμε, μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε (το χρόνο αποπληρωμής), μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: