ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έξη μήνες πέρασαν… και θυμάμαι



Μία απάντηση στον αναπληρωτή Δήμαρχο του κ. Δημαρά

Ο κ. Σιγαλός σε άρθρο του διαπιστώνει ότι έξη μήνες πέρασαν με την νέα δημοτική αρχή και «τίποτα δεν έχει αλλάξει» και «η αντιπολίτευση δεν:, δεν:, δεν:, και κωφεύει». Ναι, πέρασαν έξη μήνες, αλλά «δόξα τω Θεώ» η μνήμη μου είναι καλή, ενθυμούμαι και συγκρίνω.

Έξη μήνες πέρασαν και βλέπω:


1)      Ότι οι παλιοί συνεργάτες του κ. Πελετίδη είναι ακόμα δίπλα του. Δεν εδιώχθησαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, όπως έγινε επί Δημαρά (Γιαννακόπουλος, Φιλιππάτος, Μακρής  κ.α.).
2)      Βλέπω ότι το επιτελείο του κ. Δημάρχου αποτελείται από ανθρώπους που ήταν δίπλα του στον προεκλογικό αγώνα.  Όχι από ανώνυμους, άγνωστους και υπηρέτες συμφερόντων, που δεν τους ήξερε ο Λαός και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του κ. Δημαρά.
3)      Βλέπω να αναλαμβάνουν θέσεις σε οργανισμούς αιρετά πρόσωπα και άνθρωποι που ήταν φανερά δίπλα στον κ. Πελετίδη ,  προεκλογικά αλλά και συνεχώς, όχι άνθρωποι «ουρανόπεμπτοι», που η σχέση τους με την πολιτική ήταν η προσωπική φιλία τους με τον κ. Δημαρά.
4)      Βλέπω έναν Δήμαρχο που όχι μόνο δεν απέκρυψε την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα, αντίθετα, την διακήρυξε προεκλογικά. Προσπαθεί σήμερα να την εφαρμόσει (όχι ιδιωτικοποιήσεις στον δήμο κ.α.) μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον και έναν σκληρό «Καλλικρατικό»  νόμο. Όχι ένα Δήμαρχο πολιτικά υποκριτή. Αντιμνημονιακός δήθεν αλλά υπέρ των μνημονιακών νόμων. Υπέρ των εργαζομένων αλλά η ΠΡΩΤΗ απόφαση του να απολυθούν εργαζόμενοι οι οποίοι μάλιστα δικαιώθηκαν δικαστικά. (υπάλληλοι Ε.Τ.Α.Α.).
5)      Βλέπω τον Δήμαρχο να συνεργάζεται και να συμβουλεύεται την δημοτική του ομάδα. Όχι να ξεχωρίζει τους συμβούλους σε  «πρόθυμους» και «ανυπάκουους» (ουσιαστικά προβληματιζόμενους)  με αποτέλεσμα την διάλυση της ομάδος μέσα σε έξη μήνες. Φτιάχνει ο κ. Δημαράς ένα στρατό δημοτικών συμβούλων από μη  άμεσα εκλεγμένους που θεωρούν την υποταγή πολιτικό προτέρημα και ο πολιτικός λόγος να συμπυκνώνεται στην φράση «ναι κύριε Δήμαρχε».
6)      Βλέπω ανθρώπους της παράταξης του κ. Πελετίδη να προσφέρουν  άμισθοι τις υπηρεσίες τους από τη θέση του συμβούλου για να βοηθήσουν και όχι να προσλαμβάνονται ορδές ΕΜΜΙΣΘΩΝ συμβούλων, άσχετους με το αντικείμενο, με κριτήριο την οικογενειοκρατία ( τρία άτομα από μία οικογένεια).
7)      Βλέπω έναν Δήμαρχο να αντιμετωπίζει με πολιτικό λόγο επικριτές και υβριστές του. Όχι να του επιβάλλεται από κέντρα εξυπηρέτησης συμφερόντων και η ΠΡΩΤΗ υπάλληλος που προσλήφθηκε να είναι υβριστής της παράταξης και των Συμβούλων.
8)      Βλέπω έναν Δήμαρχο να σέβεται τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου και να ακολουθεί την αξιοκρατία και τους νόμους. Όχι έναν Δήμαρχο όπου κριτήριο για τους εργαζόμενους, πέρα από κάθε νόμο, να είναι η ευνοιοκρατία και η πειθήνια υποταγή, πολλές φορές και σε παράνομες πράξεις. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να διακρίνονται σε Πατρικίους και Πληβείους.
9)      Βλέπω τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του να περπατούν , να συζητούν και να συχνωτίζονται με τον Πατραϊκό λαό. Όχι σε μία ματαιόδοξη επίδειξη αλαζονείας εξουσίας, να χρησιμοποιούν και να παρκάρουν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου έξω από το σπίτι τους, σαν σύγχρονοι Λουδοβίκοι.

Όσο για την αντιπολίτευση, όπως επισημαίνεται, δουλεία της είναι να εξακολουθεί να προβάλλει τις μη εγκεκριμένες από τον λαό απόψεις της ( ο τρόπος είναι δικό της θέμα) αλλά και να  ελέγχει τον Δήμαρχο για τις πράξεις του και όσα υποστήριξε προεκλογικά και δεν κάνει. Απ΄ότι θυμάμαι ο κ. Πελετίδης υποσχέθηκε συγκεκριμένα και απλά πράγματα και αγώνες. Δεν υποσχέθηκε «τον ουρανό με τα’ άστρα» και φανφάρες ( 1η Ιανουαρίου κλείνει η Ξερόλακα -δωρεάν νερό σε ευπαθείς ομάδες κ.α.), όπως είπε ο κ. Δημαράς προεκλογικά για να υποδαυλίσει την αγωνία του Πατρινού και να υποκλέψει τον ψήφο του. Ήταν λοιπόν λογικό να αντιδράσουν άμεσα η δημοτική αντιπολίτευση και ο λαός  της Πάτρας.

Ο κ. Πελετίδης είναι βέβαιο  θα κριθεί στο τέλος της θητείας του για τις πράξεις ή την απραξία του, αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν θα παραδώσει έναν διαλυμένο Δήμο και τον θεσμό του Δημάρχου θα τον φέρει στο ύψος του, δεν θα τον γελοιοποιήσει . Ναι κύριε Σιγαλέ προχωράμε στην κριτική της δημοτικής αρχής αλλά καλό είναι να κάνουμε πρώτα μια αυτοκριτική και μια συγκριτική πολιτική.

Παπαγιαβής Παναγιώτης

Υ.Γ. Λαϊκή παροιμία : Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: