ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Sencecitizen…


Ηλίας Κωνσταντάτος

Μέλος του Συντονιστικού της "Ώρα Πατρών"

Το σύνολο της καλής λειτουργικότητας μιας πόλης, ενός δήμου, εκτός από τις απαιτούμενες υποδομές και των ευκολιών-υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της έχει μια προϋπόθεση. Ενεργοί πολίτες που σε συνεργασία με την «πόλη» προσπαθούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια ενός Δήμου που έχει μπει και αγκαλιαστεί είναι η εφαρμογή sencecity, όπου πιστοποιημένοι πολίτες αναφέρουν ή κάνουν τα αιτήματά τους στο Δήμο για να βελτιώσουν τη ζωή τους.


Το ερώτημα που με απασχολούσε είναι πως ο Δήμος μας, ακόμα κατακερματισμένος παρέχοντας επικοινωνία σε περίοδο κρίσης με τόσα διαφορετικά τηλέφωνα σε διαφορετικές υπηρεσίες μπορεί εύκολα να ενοποιήσει κάποιες από τις υπηρεσίες και την επικοινωνία του με τους δημότες του.

 Η σκέψη είναι ουσιαστικό ο μετασχηματισμός του sence the city σε sence the citizen όπου ουσιαστικά με τη δημιουργία επιπλέον πεδίων μπορούν να προστεθούν στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πεδία όπως ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ή ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με ευπαθείς ομάδες, άστεγους, ανήμπορους και αβοήθητους ανθρώπους όπου το κεντρικό αίτημα θα διαβιβάζεται στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να γίνει και με επιπλέον λειτουργίες του δήμου όπου διάφορες αιτήσεις που γίνονται πλέον σε πιστοποιημένους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ χρήστες μπορούν να διεκπεραιωθούν από απόσταση.

Τέλος καθότι υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας με τους πιστοποιημένους χρήστες από την πλευρά του Δήμου (ηλεκτρονική αλληλογραφία, ομαδικά sms), ο Δήμος ανέξοδα μπορεί να επικοινωνήσει σημαντικές πληροφορίες απευθείας στους δημότες του.

Φαντάζομαι τα παραπάνω αν γίνουν αποδεκτά φαντάζουν εύκολα για την ευγενική ομάδα του Πανεπιστημίου μιας και αμέσως τις προηγούμενες ημέρες μας έκαναν μια ευχάριστη έκπληξη όταν στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο παρουσιάστηκαν οι ευχές για Καλό Πάσχα…  

Δεν υπάρχουν σχόλια: