ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Αναστάτωση σε ΕΡΤ και εφημερίδες - Αδιάφορη μένει η Κυβέρνηση

Στοιχειοθετημένη και ακριβή καταγραφή των ενισχύσεων στον Τύπο από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός έκανε, την περασμένη Τετάρτη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης ο ίδιος και πρόεδρος της Ένωσης εκδοτών (ΕΙΗΕΑ).


Ο Ν. Χατζηνικολάου κάλεσε επίσης τον Κυρ. Μητσοτάκη να παρέμβει και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη στήριξη του Τύπου, έστω, όπως είπε, των μέτρων που προτείνει όχι η ΕΙΗΕΑ αλλά η ΕΣΗΕΑ, το σωματείο των δημοσιογράφων. Σε όλη την Ευρώπη έχουν ληφθεί μέτρα, είπε ο Ν. Χατζηνικολάου και εγκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη ότι θα φέρει προσωπικά την ευθύνη εάν κλείσουν εφημερίδες στην Ελλάδα.

Παράνομος ο νέος κανονισμός προσωπικού της ΕΡΤ

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ο νέος κανονισμός προσωπικού της ΕΡΤ, ο οποίος εκπονήθηκε από το Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και, κατ’ επέκταση, τη σύμφωνη γνώμη και συνυπογραφή των σωματείων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η σπουδή της διοίκησης της ΕΡΤ γεννά απορίες τόσο για τη μεθοδολογία όσο και για τον χρόνο που επελέγη για να δημοσιοποιηθεί ένα κείμενο κομβικής σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ο νόμος άλλωστε (1767/1988) είναι σαφής. Η υιοθέτηση Γενικού Κανονισμού Προσωπικού γίνεται με γραπτή συμφωνία διοίκησης - σωματείων και ισχύει από την κατάθεσή της στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα σε περίπτωση διαφωνίας διοίκησης - σωματείων προβλέπεται προσφυγή στη διαιτησία του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης - Διαιτησίας). Αντί της νόμιμης, προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας, όμως, η διοίκηση της ΕΡΤ προτίμησε να προχωρήσει μονομερώς στην εκπόνηση και δημοσίευση του νέου ΓΚΠ, ο οποίος στερείται νομιμότητας.

Αντιδρώντας στην εξόφθαλμα παράνομη ενέργεια της διοίκησης της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα, όπως ήταν αναμενόμενο και όπως καταγγέλλαμε εδώ και μήνες, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ηθική αλλά και νομική της υποχρέωση να διαβουλευθεί με τους εργαζόμενους πριν πάρει αποφάσεις που επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον τους και δημοσίευσε πριν από λίγο στη ‘Διαύγεια’ τον ‘νέο’ εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και τον ‘νέο’ ΓΚΠ, χωρίς, όπως φαίνεται, να την ενδιαφέρει ούτε εάν είναι ακόμη και ενδεχομένως έωλα τυπικά και ουσιαστικά.

Οι επόμενες ‘αποφάσεις’ της, οι οποίες εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα δημοσιευθούν στη ‘Διαύγεια’, είμαστε βέβαιοι ότι θα ‘αποκαλύψουν’ τους πραγματικούς λόγους αυτής της ‘βιασύνης’ να εφαρμόσει τα δικής της (;) έμπνευσης οργανόγραμμα και ΓΚΠ, εν μέσω μάλιστα μιας τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που έχει προκληθεί από την πανδημία της Covid-19.

Κρίσης η οποία με τις κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας, αναστολή λειτουργίας σχολείων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων κ.λπ. ανέδειξε, εκτός όλων των άλλων, τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΜΜΕ και ειδικά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην ενημέρωση και την αληθινή ψυχαγωγία των εγκλείστων συμπολιτών μας (για να μην αναφερθούμε στην ξεχασμένη πλην αδήριτη και διαρκή ανάγκη της ύπαρξης αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης χωρίς λογοκρισία, αποκρύψεις και τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης)».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: