ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η ΝΔ βρήκε την κρίση για δουλειές εκατομμυρίων!


Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τελικά το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων; ερωτήθηκαν κύκολι του ΣΥΡΙΖΑ που απαντούν ως εξής:

Συναφής είναι η δήλωση του Αλ. Τσίπρα όπου θέτει όλα τα βασικά θέματα αυτού του νέου κυβερνητικού φιάσκου:


Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά την κατακραυγή, ωστόσο, δεν λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο. Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας.  

Γιατί θεωρείτε ότι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων συνιστά σκάνδαλο;

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα, ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια. Σκάνδαλα όμως όπως τα «Σκοιλ Ελικικού» & «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κ. Μητσοτάκης & οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει χρειάζεται να έχουμε υπόψη τα ακόλουθα:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της πανδημίας, δίνει πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν τα 800 ευρώ του επιδόματος στα προγράμματα ΕΣΠΑ και άρα δίνει τη δυνατότητα τα 800 ευρώ να πάνε και στους ελεύθερους επαγγελματίες-επιστήμονες χωρίς τη διαμεσολάβηση κέντρων κατάρτισης. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να επιβαρύνει τον δημόσιο προϋπολογισμό κατά 50 εκατομ. ευρώ επιπλέον, την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες αντί για 800 παίρνουν 600 ευρώ και άλλα 470 ευρώ πηγαίνουν στα Κέντρα Κατάρτισης. Δηλαδή, ενώ θα μπορούσαν οι επιστήμονες να έπαιρναν 800 ευρώ και η κυβέρνηση να έδινε συνολικά λιγότερα χρήματα από το Δημόσιο Ταμείο, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια περισσότερα, να πάρουν λιγότερα τελικά οι επαγγελματίες, προκειμένου να πάρουν ασκόπως 80 εκατομμύρια τα 399 Κέντρα Κατάρτισης και, ιδίως, οι 7 πάροχοι πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Αυτό είναι το σκάνδαλο καθώς καθώς και η χείριστη ποιότητα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης. 

Πρόκειται για σκάνδαλο που προσβάλλει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τη μεσαία τάξη, για την οποία δήθεν νοιαζόταν η ΝΔ, αλλά μόνο προεκλογικά. Κι όλα αυτά προκειμένου να πλουτίσουν διάφορα κέντρα “αριστείας” των «κολλητών» της ΝΔ με πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: