ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 10 δισ. ευρώ που λείπουν;


Για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της οικονομίας, ήταν το ερώτημα σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είναι παραπλανητικά τα νούμερα που δίνει για τη στήριξη της οικονομίας. Και η εξήγηση ήταν η παρακάτω:

 
«Βγήκε ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για 14 δισ. δημοσιονομικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που υποτίθεται έλαβε η κυβέρνησή του. Πού είναι τα 14 δις; Η αλήθεια είναι ότι 2 δισ. έχει δώσει μέχρι σήμερα: τα 800 € που δίνει ουσιαστικά ως επίδομα για την αναστολή της εργασίας, συν το δώρο Πάσχα, συν κάποια πολύ μικρά, τα voucher και άλλα 2 δισ. συνολικά που ακόμη όμως δεν έχουν δρομολογηθεί (1 δις επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις και άλλο 1 δις για πληρωμή τόκων και χρεολυσίων επιχειρήσεων). Συνολικά 4 δις, όχι 14. Λείπουν 10 δις στην πορεία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που προφανώς περιλαμβάνει χρήση πόρων του μαξιλαριού. Η κυβέρνηση μας είχε κατηγορήσει τότε για λαϊκισμό και παροχολογία. Σήμερα αποδεικνύεται ότι σύρεται σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλά το κάνει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εξαιρετική αποσπασματικότητα και με αδιανόητη αδιαφάνεια. Τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει πρέπει να ληφθούν τώρα. Όπως έχουμε ξαναπεί κάθε ώρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια».
Τελικά που πήγαν τα 10 δισ. που λείπουν; Σε ποιες τσέπες κατάληξαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: