ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Άναψε "ο γιαλός και κάηκαν τα ψάρια" από τον Ηλία!


Στο κρεβάτι του πόνου ο Ηλίας Γρηγόρης, αλλά άλλους πόνεσε! (Φωτογραφία πρόσφατου αρχείου).

Αλλά έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος μετά την πυρκαγιά που έβαλε η ανάρτησή του στον Κυρ. Μητσοτάκη, που τον χαρακτήρισε με την... αρχαιότερη λέξη του σήμερα!

Μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb, από τον επαγγελματία οδοντίατρο Ηλία Γρηγόρη, στην οποία αποτυπώθηκε συνήθης χαρακτηρισμός στο σήμερα, με καταγωγή από το αρχαίο λεξιλόγιο μεγάλων σοφών, αλλά φορτισμένη σήμερα από το αρνητικό της περιεχόμενο, που βάλλει κατά της... αδάμαστης πνευματικής υπεροχής του ελληνικού υποκειμένου, λες και η υπεροχή είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένου λαού, "άναψε ο γιαλός και κάηκαν τα ψάρια" των υποκριτών της Δεξιάς σχολής της ΝΔ καθώς έθιξε τον πουριτανισμό των εύθικτων της αμώμου σχολής των εν Πάτραις, μη εξαιρουμένων και εν Αθήναις πουριτανών της συντηρητικής σχολής Γεωργιάδης του και παιδεραστού στην Μολδαβία κατηγορούμενου, του Αδώνιδος με το απύλωτο στόμα, κατά την εποχή ως βουλευτού του ΛΑΟΣ κατά Μητσοτάκη, αλλά και εκείνων που έφεραν την κεφαλή του Αλέξη Τσίπρα στην πασχαλινή σούβλα ως ανασκολοπιζόμενο εποχή της Οθωμανοκρατίας κ.α. 
Τι έγγραφε αυτή η τρομερή ανάρτηση, που έκανε και εξεσκίσθηκε το ουράνιο καταπέτασμα, ηθικών ανθρώπων που ένας εξ αυτών  υπερασπίσθη στο δικαστήριο τον παιδεραστή, ενώ άλλος την κα Στουρνάρα κατηγορούμενη;
«Εικόνα ντροπής. Εμείς μένουμε σπίτι έχοντας χάσει αυγά και καλάθια και ο μ@λ@κ@ς  που το παίζει πρωθυπουργός στ' (....) του τα πάντα... Όλα για την επικοινωνία! Στη Βουλή δεν τολμάει να πάει να απαντήσει για τα βάουτσερ της αρπαχτής, στο σώου είναι πρώτος όμως».

Και έτσι με την αιτία που έδωσε βρήκαν ευκαιρία οι Κούληδες  να καλύψουν κια το επόμενο δωράκο που έδωσαν στη ζούλα στα ΜΜΕ, τα εννέα εκατομμύρια  ευρώ για «ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΜΟΥ».

Κι αφού είδε τις φλόγες στους πουριτανούς που διαμαρτυρήθηκαν, 

ζήτησε την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας (να μείνει ελεύθερο το γράψιμό του δηλαδή) και χαρακτήρισε παρορμητικές και αδόκιμες τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε,  ο Ηλίας Γρηγόρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Ναι, τεχνητός σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Κυριακής λόγω της ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο facebook με την οποία επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη για την εμφάνισή του στη συναυλία που έδινε η Πρωτοψάλτη (σ.σ.: καλά αυτή δεν την πιάνει ο ιος; Έχει πάρει... αντιϊικό από τον Κούλη;)  σε δρόμους της Αθήνας χρησιμοποιώντας και εκφράσεις που δεν θεωρούνται κόσμιες (μ@λ@κ@ς) σήμερα αλλά οι καταγωγή τους είναι από το αρχαίο λεξιλόγιο των Ελλήνων σοφών (Επιτάφιο Περικλή του Θουκυδίδη), (Ηθικά Νικομάχεια 1150a,31 του Αριστοτέλη) («από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» Ματθ. Δ΄ 23, Θ΄ 35 και Ι΄ 1) κ.α. 

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς το ανέδειξαν Αθηναϊκά ενημερωτικά sites (που στην οικονομική εντιμότητα είναι... αδάμαντες) ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία (που από βάουτσρε των 85 εκατι. ευρώ αρπαχτής δεν ξέρει τίποτε) ζητώντας τη διαγραφή του κ. Γρηγόρη από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη ζητώντας:  

«να πάρει θέση και να τον διαγράψει από το κόμμα του. Αν δεν το κάνει, δίνει κάλυψη στις χυδαιότητές του και τις υιοθετεί. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια κρίση και η συντριπτική πλειοψηφία δίνει τη μάχη με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κάποιοι σπέρνουν το μίσος και τον διχασμό και προσπαθούν να επαναφέρουν στην πολιτική ζωή το κλίμα της "πάνω και κάτω πλατείας"», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση του Ηλία Γρηγόρη

Ο Ηλίας Γρηγόρης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο thebest.gr:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των όποιων παρορμητικών και αδόκιμων εκφράσεών που χρησιμοποίησα στην ανάρτησή μου, μεταξύ φίλων στο facebook.

Ουδέποτε στο δημόσιο λόγο μου τόσα χρόνια συνηθίζω να εκφέρω τις πολιτικές μου διαφωνίες με τέτοιες εκφράσεις.
Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι πίσω από κομματικές ταυτότητες και δεν έχω απαίτηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες μου ο κομματικός μου χώρος, τον οποίο σέβομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια.

Γι αυτό ζήτησα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό».

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις προσωπικές αναρτήσεις του Ηλία Γρηγόρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις οποίες αποδοκιμάζουμε για το ύφος και τους αδόκιμους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται, δηλώνουμε:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις θέσεις της μέσα από το Γραφείο Τύπου και την επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι από τις προσωπικές αναρτήσεις μελών και στελεχών.

Έχουμε επιλέξει να ασκούμε πολιτική κριτική κινούμενοι πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρχών και αξιών που διακρίνουν το χώρο μας.

Εξάλλου, ο Ηλίας Γρηγόρης με προσωπική του δήλωση στα ΜΜΕ έχει αναλάβει την ευθύνη των αναρτήσεων του».

Πλήθος αντιδράσεων συμπαράστασης προκλήθηκε από την υποκριτική στάση της ΝΔ ωθώντας φίλους και γνωστούς του Γρηγόρη, αλλά και συντρόφους του κομματικού χώρου που συμπαραστέκονται στην δύσκολη στιγμή που περνά, αναρρώνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λευκάδα, μετά από εγχείρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: