ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Εξοντώνουν βιοποριστικά τον αγωνιστή Ορέστη Σκαλτσά


Γ. Ρώρος: «Η Αριστερά Κε Πελετίδη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο...»



Την ακόλουθη επιστολή κατέθεσε ο επικεφαλής της "ΩΡΑ Πατρών" Γιώργος Ρώρος προς το Δήμαρχο Πατρέων σχετικά με την καταγγελία σύμβασης του αντιδικτατορικού αγωνιστή Ορέστη Σκαλτσά από τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

«Σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Καρναβαλικού Οργανισμού η Πρόεδρος κα Κουρή έφερε προς συζήτηση την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του κου Ορέστη Σκαλτσά.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί πολύ σοβαρά ζητήματα βιοπορισμού στον κ. Σκαλτσά και εκθέτει τον Οργανισμό αφού δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν της δεδομένα που είχαν οδηγήσει τον, υπό απόλυση, πλέον, κ. Σκαλτσά να εργάζεται παρότι διανύει το 74ο έτος της ηλικίας του.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Σκαλτσάς έχει υπηρετήσει με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του την πάλη του λαού μας για Δημοκρατία και Ελευθερία πληρώνοντας το τίμημα με πολυετή φυλάκιση και εξορία. Αυτά τα χρόνια ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν εργασιακά δημιουργώντας μια «μαύρη τρύπα» στις συνταξιοδοτικές απαιτήσεις που τον οδηγεί σε πενιχρές απολαβές.

Πλέον αυτού, η εμπειρία του ως πρώην Διευθυντής του Καρναβαλικού Οργανισμού, ως Αντιδήμαρχος, ως Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, ως ειδικός σύμβουλος Δημάρχου αλλά και ως ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τον Πολιτισμό με περισσή επάρκεια, καθιστούν τη γνώση του και την εμπειρία του στο συγκεκριμένο θέμα πολύτιμη για τους νεότερους.

Κύριε Δήμαρχε,

Η Αριστερά πάντα είχε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τους ανθρώπους. Για αυτόν τον λόγο η παράταξή μας δεν υπερψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο την εν λόγω απόφαση. Μας προκάλεσε εντύπωση η αιτιολόγηση της απόφασης αφού επιρρίπτει την πλήρη συνταξιοδοτική ευθύνη στις πλάτες του ασφαλισμένου με το έωλο επιχείρημα ότι "έχει το δικαίωμα να εργαστεί ατομικώς ως ελεύθερος επαγγελματίας δικηγόρος". Συνεχίζει να μας προκαλεί εντύπωση η απουσία παρέμβασής σας μετά την ανάδειξη του θέματος στον δημόσιο λόγο. 

Κύριε Δήμαρχε,

Σήμερα 21.04.2020 η μνήμη μας ανατρέχει σε αυτούς που αντιστάθηκαν στην κατάλυση της Δημοκρατίας 53 χρόνια πριν, ανασύροντας ιστορικές μνήμες για τους νεότερους. Ο φοιτητής Ορέστης Σκαλτσάς την 21.04.1967 συνελήφθηκε, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές και στην εξορία για 3,5 χρόνια .

Σας καλούμε να ανακαλέσετε την πρόχειρη και βιαστική, που καταλήγει ανάλγητη, απόφαση του Καρναβαλικού Οργανισμού και η όποια απόφαση λήξης της συνεργασίας μαζί του να προχωρήσει μετά από διαβούλευση με τον ενδιαφερόμενο, κάτι που έχετε δικαίωμα αλλά και ηθική υποχρέωση».

Σημειώνεται ότι:  

Είκοσι περίπου χρόνια μετά την ενεργή του ανάμιξη με το Πατρινό Καρναβάλι ως αντιδήμαρχος πολιτισμού, ο Ορέστης Σκαλτσάς ανέλαβε διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Μετά την αποχώρηση του δημ. συμβούλου της παράταξης Δημαρά, επικεφαλής του Καρναβαλικού οργανισμού Ηλία Γρηγόρη, ήρθε ως διάδοχη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: