ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Δ.Τεμπονέρας: Σε βάρος εργαζόμενων η υγειονομική κρίση

«Ο υπουργός Εργασίας, δεν έχει απαντήσει ακόμα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Η σιωπή του ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, για σχέδιο επανόδου με διατήρηση της αναστολή συμβάσεων, επέκτασης της τηλεεργασίας, εκ περιτροπής εργασία και μείωσης του μισθού, που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας».


Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να επιδοτήσει την ανεργία αντί την εργασία -όπως έκαναν κυβερνήσεις σε άλλα κράτη της ΕΕ- θα έχει δυστυχώς αλυσιδωτές αντιδράσεις επισήμανε ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 εξήγησε ότι συνέπεια αυτού -καθώς τώρα οι εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης ουσιαστικά για έναν μήνα παίρνουν 500 ευρώ δηλαδή υποκατώτατο μισθό- θα είναι ότι θα πάμε σ’ ένα «μείγμα εργασίας και ανεργίας, σ’ ένα μείγμα αναστολής σύμβασης αλλά και on call εργασίας για όλο το επόμενο διάστημα. Φοβάμαι δε ότι το διάστημα αυτό θα είναι αρκετά μακρύ, δεν θα περιοριστεί μόνο στο 2020».

Ο Δ.Τεμπονέρας επισήμανε παράλληλα, ότι το απευκταίο σενάριο είναι ότι αυτό θα έρθει με μεγαλύτερη ένταση και το 2021 και πως ολόκληρο το εργασιακό πλαίσιο που γεννήθηκε την περίοδο του κορονοϊού θα μας συνοδεύει.

Μάλιστα ο εργατολόγος εξήγησε ότι είναι προβληματικό που ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δεν έχει απαντήσει ακόμα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», και η σιωπή του ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, το οποίο περιλαμβάνει το λεγόμενο «Recovery Plan» δηλαδή το σχέδιο επανόδου με τη νομιμοποίηση των μέτρων που ελήφθησαν την περίοδο του κορονοϊού, όπως είναι η διατήρηση της αναστολή συμβάσεων, η επέκταση της τηλεεργασίας και της εκ περιτροπής εργασίας, και η μείωση του μισθού που αντικαθίσταται ουσιαστικά με το επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: