ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

«Αμετροέπεια και αλαζονεία» της ΝΔ στην Οικονομία



Γιατί ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και γιατί της αποδίδετε «αμετροέπεια και
αλαζονεία»; 

Είναι το ερώτημα προς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απαντούν παρακάτω:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η κυβέρνηση, όμως, βάζει τα θεμέλια για μία βαθιά, αντιδραστική αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, προωθώντας, με πρόσχημα την πανδημία, απορρυθμίσεις που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι των μνημονίων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ΣΕΒ σε πρόσφατο ενημερωτικό του δελτίο ζητάει ακριβώς αυτά που έχει ήδη σπεύσει να κάνει η κυβέρνηση: Μειώσεις μισθών 50% με εκ περιτροπής εργασία, πλήρη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Ούτε είναι τυχαίο ότι αυτά που έκανε ήδη η κυβέρνηση στα εργασιακά άνοιξαν την όρεξη στον ΣΕΒ με αποτέλεσμα να ζητάει ακόμη και τράπεζα δανεικών εργαζομένων. Θα μπορούσε να το θέσει πιο ωμά ως σκλαβοπάζαρο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα εκ των υστέρων, σε μια λογική «βλέποντας και κάνοντας», ακόμα και για τις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Για μία ακόμη φορά, με καθυστέρηση μηνών, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε εν μέσω πανηγυρισμών ένα επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους, για τους οποίους δεν είχε ληφθεί απολύτως καμία μέριμνα, αφού είχαν μείνει εκτός ακόμα και του ανεπαρκούς επιδόματος των 800 ευρώ για ενάμισι μήνα. Μόνο που το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε θα δοθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα. Επιπλέον, αυτό αφορά μόλις 155.000 ανέργους, την ώρα που οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που αναζητούν εργασία είναι 510.646. Αφήνει δηλαδή περισσότερους από δύο στους τρεις μακροχρόνια ανέργους εκτός ενίσχυσης. Ενώ την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης με περίσσιο θράσος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ φοροφυγάδες τους μακροχρόνια ανέργους! Έφτασε μάλιστα μέχρι και στο σημείο να συμπεράνει ότι για να επιβιώνουν μέχρι σήμερα σημαίνει ότι έχουν αδήλωτα εισοδήματα. Επιβεβαίωσε έτσι ότι το χειρότερο δεν είναι η προχειρότητα της κυβέρνησης, αλλά η αμετροέπεια και η αλαζονεία της.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον λογαριασμό για την κυβερνητική έπαρση να τον πληρώσει η κοινωνία. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, την εργασία, την παραγωγική οικονομία. Είμαστε εδώ με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις προκειμένου η χώρα να αποφύγει το μοιραίο σπιράλ της ύφεσης. Είμαστε εδώ ώστε όταν βγούμε τελικά από τα σπίτια μας να μπορούμε τελικά να μείνουμε όρθιο».

Ναι, αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν προβαίνει ακόμη σε λήψη όλων των μέτρων που η ίδια σχεδιάζει διότι θέλει να έχει «εφεδρείες». Τι απαντάτε;

«Αφενός, απαντάμε ότι όσο καθυστερεί τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο αυξάνει το κόστος αντιμετώπισής τους και ο κίνδυνος αυτές να αποβούν πολύ περισσότερο οδυνηρές και επώδυνες.

Αφετέρου, απαντάμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι», παρόλο που στηρίζει εμπροσθοβαρώς την ελληνική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζει τις απαραίτητες «εφεδρείες» καθώς χρησιμοποιεί μόνο τα 26 δις από τα 50 δις ευρώ διαθέσιμης ρευστότητα από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: