ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020: είναι ανάγκη να μιλήσουν οι εξουσιαζόμενοι


Η Πρωτομαγιά του 2020 βρίσκει εκατομμύρια ανθρώπους της άμεσης ζωντανής παραγωγικής εργασίας, νέους και νέες, διανοούμενους,  μετανάστες, πρόσφυγες, σε συνθήκες μιας ζοφερής τρομακτικής παγκόσμιας πανδημίας- τρομοκρατίας.
Η εργατική τάξη αναζητάει ξανά τον ιστορικό της ρόλο.

Οι εξουσιαζόμενοι βρίσκονται κλειδαμπαρωμένοι, φιμωμένοι, αποκλεισμένοι με αναγωγή κάθε συλλογικής  σκέψης, δράσης και αντίδρασης  προς  την εξουσία σευπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο επιβίωσης τους.


Οι εξουσιαστές,τα ξέφτια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης διαχειρίζονται την πανδημία με τέτοιο τρόπο ώστε να  μεγαλώνει ο πανικός,η σύγχυση και η μαζική κοινωνική ανασφάλεια και να ελαχιστοποιεί την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως την προστασία της υγείας του κόσμου της εργασίας .«Καμιά φωνή δεν ακούγεται, πέρα από τη φωνή του εξουσιαστή».

Από τον Τραμπ, την Κίνα και τον  Π.Ο.Υ. μέχρι τον Μητσοτάκηπαίζουν το μακάβριο παιχνίδι των θανάτωνσυνεπικουρούμενοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ με στόχο την νομιμοποίηση ενός νέου ολοκληρωτισμού, του ολοκληρωτισμού τωνπανδημιών στην συνείδηση των λαών ανατολής και δύσης σαν μοναδική άμυνα συνέχισης ύπαρξης  του ανθρώπινου γένους άνευ ταξικών χαρακτηριστικών.

Υπόσχονται σωτηρία και μας οδηγούν στην κόλαση του νέου ολοκληρωτισμού για να συνεχίσουν να καταστρέφουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα το φυσικό περιβάλλον, για να συνεχίσουν να περιθωριοποιούν υλικά και πνευματικά τεράστιες κοινωνικές λαϊκές μάζες .

Γιατί άραγε ο εγκλεισμός της εργατικής τάξης στα μικρά , ανήλιαγα και  μη καλά αεριζόμενα διαμερίσματα στα οποία κατοικεί η πλειοψηφία, ή στις δομές μεταναστών και προσφύγων που στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, που η ατμόσφαιρά τους είναι επιβαρυμένη σημαντικά με ιούς και διάφοραμικρόβιαείναι πιο υγιής από μια βόλτα στον καθαρό αέρα  , με την τήρηση κάποιων απλών κανόνων προστασίας ;Ας μας απαντήσουν ειλικρινά οι επιστήμονες Τσιόρδες του κόσμου με ή χωρίς μάσκα.

Αποκρύπτουν ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο πρόγραμμα δημόσιας υγείας και η προστασία των εργαζομένων είναι ανύπαρκτη και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την μετα- κορονοιό εποχή ενώ τώρα θεριεύει ο μαυραγοριτισμός,η λογική της αρπαχτής του ληστρικού νεοφιλελευθερισμού, και  η ωμή καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

Στη χώρα μαςη κυβέρνηση της δεξιάς ως γνήσια εκπρόσωπος τουπαρασιτισμού και της κλεπτοκρατίας,κάθε κρίση από την χρεωκοπία ως την πανδημία την βλέπουν ως ευκαιρία για πλιάτσικο και με αυτό πορεύονται.
Ο κόσμος ζει στην ισορροπία ενός κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού τρόμου, που  δημιουργούν και συντηρούν δυο θανάσιμα αντίπαλες και ταυτόχρονα αλληλοτροφοδοτούμενες παγκόσμιας εμβέλειας αγορές ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ, με την Ευρώπη του πρώην διαφωτισμού και σήμερα του αποκρουστικού εκφασισμένου σκοταδισμού να σύρεται πίσω τους. 

Στον Τραμπ με τη ενέσιμη χλωρίνη και στον Σι Τζινπίνγ  με την στρατιωτικοποίηση της αναπνοής, απαντά ο εργάτης της Ινδίας, καλύτερα να πεθάνω από τον ιό παρά από την πείνα εγώ και όλη η οικογένεια μου.

Η αναμέτρηση έχει ξεκινήσει. Όσο δύσκολα και να είναι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες, θα εξεγερθούν απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα του νέου ολοκληρωτισμού.

Ο κόσμος της εργασίας την φετινή πρωτομαγιά θα αναζωπυρώσει την ελπίδα για μια νέα ζωή, απέναντι στις άμεσες απειλές του κεφαλαίου όχι μόνο στην κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, αλλά και στην ίδια την ύπαρξη του ως έμβια οντότητα και είδος.

Η αριστερά δεν μπορεί να δραπετεύει από την πραγματικότητα είτε μένοντας σπίτι , είτε μένοντας όρθια με ομοψυχία ,  είτε μένοντας άναυδη και διαμαρτυρόμενη συμβολικά με επιμέρους καταγγελίες .
Η καταστροφική πραγματικότητα είναι εδώ, τρομακτική και απειλητική ας την αντιμετωπίσουμε  ξεκινώντας από την 1ηΜΑΗ του 2020.
Ο  φετινός εορτασμός της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε κάθεπόλη δεν είναι επετειακή υποχρέωση μνήμης και τιμής, είναι ζωτική ανάγκη για τους κολασμένους της γης.
Είναι ανάγκη να μιλήσουν οι  εξουσιαζόμενοι.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο
eamgr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: