ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση συνιστά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
 
«Ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος πόσο μάλλον των μελών της ΚΟ»

Το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτός ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνοντας σχετικά κάλεσμα στα μέλη και στα στελέχη του κόμματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις ομιλίες των συνέδρων έκλεισε την δημοκρατική διαδικασία την Κυριακή στις 8 μμ. χθες και υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, που έλαβε 112 υπέρ σε 201 παρόντες. Υπέρ της πρότασης Πολάκη ψήφισαν 9 και υπέρ της πρότασης Τζάκρη, της ομάδας των 87, ψήφισαν 62 σύνεδροι και βρέθηκαν και δύο λευκά. Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες για την εκλογή προέδρου θα στηθούν στις 24 Νοεμβρίου και το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1η ως 3 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός.

Βεβαίως φυσιολογική είναι  η πίκρα από την ήττα σε κάποια στελέχη, που παρασύρθηκαν σε απαράδεκτες ενέργειες διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του κόμματος, αποχωρώντας από την συνεδρίαση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν άτομα με ελλειπή κομματική συναίσθηση, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, ως να ευρίσκοντο προ γραφείων άλλου κόμματος!

Ακόμη περισσότερο κάποιοι άλλοι σύντροφοι, πλην ελάχιστοι, συνέχισαν την διαφοροποίησή τους, εκφραζόμενοι, με απαράδεκτο τρόπο, από το διαδίκτυο με φράσεις υποτιμητικές, που δεν τιμούν την Αριστερά και τους ίδιους και που δίνουν λαβές για σχολιασμούς σε Δεξιά ΜΜΕ παρουσιάζοντας τον διάλογο εντός του ΣΥΡΙΖΑ ως... σκυλοκαυγά!

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πλούτο των ιδεών και των απόψεών τους, και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, οφείλουν να υπηρετούν και να ενισχύουν τον κοινό, συνομολογημένο στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στις συλλογικές μας αποφάσεις», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου και τα κατά τόπους γραφεία του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταλήγει λέγοντας ότι «φιλοδοξεί και αγωνίζεται να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, αυτή οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι και όλες».

Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτώβρη.

Οι πέντε προτάσεις που τέθηκαν προς ψηφοφορία και ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου, είναι οι παρακάτω:

α) αν εγκρίνεται ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο σύμφωνα με την πρόταση της Π.Γ.

β) αν θα είναι καταστατικός ή μη ο χαρακτήρας του έκτακτου Συνεδρίου,

γ) αν θα προστεθεί στην απόφαση η καταδίκη των ζητημάτων αντικαταστατικής συμπεριφοράς, να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων

δ) αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για την κατάθεση των πόθεν έσχες (των υποψήφιων προέδρων) προτάσεις σχετικά με την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και την Επιτροπή θέσεων. Η ψηφοφορία ήταν ανοικτή.

ε) η Κ.Ε. αποφάσισε τον οδικό χάρτη για το Έκτακτο Συνέδριο, με βάση την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Σύμφωνα με αυτή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο 1 έως 3 Νοεμβρίου, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί β’ γύρος στις 1η Δεκεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν νέα κριτήρια για τους υποψηφίους στην κατάθεση υποψηφιοτήτων εκτός από την κατάθεση 30 υπογραφών μαζί με κάθε υποψηφιότητα. 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Κ.Ε. και στις 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Όσον αφορά το δ) θέμα περί Πόθεν Έσχες υπάρχει η εκκρεμότητα  της πλατφόρμας υποβολής, που είναι κελιστεί εδώ κια τρία χρόνια για τα πολιτικά πρόσωπα κια ως εκ τούτου γι αυτό δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις, ούτε είναι δυηνατόν να υποβληθούν με άλλον τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: