ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κι άλλος από την ΝΔ θέλει την έδρα για... «με το ρίζι»!

σαλμας-μαριος
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI

Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη και επισήμως από την ΚΟ της ΝΔ με την Επιτροπή Δεοντολογίας να κάνει πράξη την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής της ΝΔ με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν παραδίδει την έδρα και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής. 

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη διαγραφή του ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαγράφει  για τα κόκκινα δάνεια,  επειδή αντιτάχθηκε στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα και επειδή ζήτησε να ελεγχθούν   τα καρτέλ στην ακρίβεια, «τότε είναι τιμή μου».

Συγκεκριμένα ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε: 
«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα απάντησε:

«Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;». (Σ.σ.: Αυτό είναι παράφραση της αντίληψης ότι η «έδρα είναι μετερίζι» που είχε ακουστεί και από βουλεύτρια της Αχαΐας)

Ερωτηθείς ο Παύλος Μαρινάκης αν ο κ. Σαλμάς πρέπει να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως αυτό είναι απόφαση του ίδιου και πως είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας.

Για τα δημοσιεύματα περί επιστροφής των κ.κ. Γεραπετρίτη και Παπασταύρου στο Μαξίμου, απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πως «δεν υπάρχει ούτε στον ορίζοντα θέμα αλλαγών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας παρέπεμψε στις 21 Σεπτεμβρίου τον βουλευτή της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής του.

Ο Μάριος Σαλμάς εκτός από το γεγονός ότι ήταν  ένας από τους «11» βουλευτές  που κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια στον Κωστή Χατζηδάκη, είχε καταγγείλει σε συνεντεύξεις του τη Λίνα Μενδώνη, για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.Σχετικά με το κυριακάτικο δημοσίευμα στην εφημερίδα Docoumento περί τριγώνου διαπλοκής για την κατάρτιση επιστημόνων, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπεται από το νόμο και υπάρχει και το πολιτικό σκέλος, αν έπρεπε δηλαδή να προχωρήσει η διαδικασία της κατάρτισης.

Στο μεταξύ η δυσαρέσκεια των 11 βουλευτών της ΝΔ που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια συνεχίζεται, καθώς παραβλέπουν ότι η τράπεζες κρατούν την ΝΔ, η οποία είναι δεσμευμένη με το χρέος των 500 εκατομμ. ευρώ, κάτι που προκαλεί δυσφορία στο Μαξίμου!   

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με βουλευτές της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει καθημερινά συναντήσεις και με μέλη της ΚΟ της ΝΔ γιατί είναι και πρόεδρος του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι ενόψει του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ θα υπάρχει κορύφωσης των συναντήσεων.

Κληθείς να σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «είναι αδιανόητο να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις».

Την ίδια ώρα που νέες δονήσεις προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός ΚΟ τον βουλευτή Μάριο Σαλμά, που αρνείται να παραδώσει την έδρα - ο οποίος υπενθυμίζεται, συνυπέγραφε την ερώτηση των 11-  μετά από καταγγελίες που έκανε κατά της Λίνας Μενδώνη, για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Γιώργος Βλάχος εκ των 11 βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραψαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια προς τον υπουργό Οικονομικών σε συνέντευξή του επιτέθηκε εκ νέου στον Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 ο βουλευτής της ΝΔ έδειξε την ενόχλησή του  τόσο για την απάντηση που έδωσε μέσω Δελτίου Τύπου ο Κ. Χατζηδάκης, που αγνόησε του; «11» όσο και για το διαδικαστικό της απάντησης. Όσον αφορά στο δεύτερο ανέφερε ότι:

«Ο κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο μας απάντησε σε 24 ώρες όχι όμως όπως θα έπρεπε. Μας απάντησε με Δελτίο Τύπου  που έστειλε στους κυβερνητικούς συντάκτες και την επόμενη μέρα ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει αλλά εν πάση περιπτώσει ίσως να είναι σημεία των καιρών».

Πάντως τον δρόμο του Σαλμά φαίνεται να ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τρεις ακόμη βουλευτές της ΝΔ, ενώ και οι εναπομείναντες από την ομάδα των «11» δεν κάνουν πίσω, καθώς μπορεί να δυσαρεστούντα οι τραπεζίτες και ο Κυρ. Μητσοτάκης από την στάση τους, ωστόσο πίσω στις εκλογικές τους περιφέρειες ο κόσμος ''βράζει'' από την ληστρική αντιμετώπιση των δανειοληπτών, που απειλούνται να χάσουν περιουσίες τους από τα σάυλωκ των τραπεζιτών!

Κάποιοι από τους «11» ερωτοτρο0πύν με την ιδέα να προσχωρήσουν σε ακραία πολιτικά μορφώματα, καθότι δέχονται πόλεμο στις εκλογικές τους περιφέρειες από την ΝΔ και δεν υπάρχει περίπτωση να τους δεχθεί στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα.

Ένα ακόμη μέρος δείχνει διατεθειμένο να παραμείνει στην ΝΔ και να δώσει τον αγώνα για ανατροπή του Μητσοτάκη εν πορεία, κάτι που συζητείται ευρέως μέσα στους κόλπους της Δεξιάς, αλλά φαίνεται Καραμανλής και Σαμαράς να διαφωνούν στο πρόσωπο του αντικαταστάτη, ενώ ο Μητσοτάκης θα προτιμούσε εν πλω, τον Χατζηδάκη να τον διαδεχθεί και ο Κ. Καραμανλής τον Νίκο Δένδια!   

Σε ερώτηση αν η διαγραφή του κ. Σαλμά στέλνει μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως δεν νομίζει να υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και να μην πηγαίνει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι υπάρχει βάση. «Είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με τη συμπεριφορά άλλου βουλευτή της ΝΔ», ανέφερε ενώ σε ερώτηση αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να παρέμβει. «Για την υπόθεση αυτή όλα τα αρμόδια όργανα έχουν επιληφθεί, έχουν αξιολογήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Έγιναν προσφυγές. Εκρίθησαν. Προχώρησε ο διαγωνισμός», σημείωσε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: