ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οι επιπτώσεις του εμβολίου κορονοϊού έπληξαν το Istologio

Ευτυχώς ο Λαφάργκ που δεν γέρασε, δεν ζει σήμερα για να δει την ερμηνεία της θεωρίας του και να αντικρίσει «τα ύστερα του κόσμου»!

 Κι επάνω που αποκτούσαμε τη σιγουριά ότι και με τη δεύτερη δόση γλυτώσαμε από τις επιπτώσεις του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, νάτος και έκανε την εμφάνισή του, δείχνοντας τα δόντια του. Γι αυτό και ο διαχειριστής σημαίνει ανάκρουση πρύμνης, αλλά δεν παραδίδει τα όπλα του. Προσωρινά κάνουμε παύση εργασιών, εκμεταλλευόμενοι το «Δικαίωμα στην τεμπελιά»!  

Ο Πωλ Λαφάργκ (Κούβα 1842 - Παρίσι 1911) ήταν γαμπρός του Καρλ Μαρξ (είχε παντρευτεί τη θυγατέρα του Λάουρα, μαζί με την οποία αυτοκτόνησε το 1911 για να αποφύγουν τα γηρατειά).

Το μικρό αυτό βιβλίο «Δικαίωμα στην τεμπελιά», εκδόθηκε το 1880 προκαλώντας αμηχανία στους σοσιαλιστές και τους δίχασε.

Ήταν γραμμένο από τον γαμπρό του Μαρξ και πήγαινε κόντρα στα συνθήματα των εργατικών αγώνων της εποχής εκείνης, που ήταν "Δουλειά για όλους!" κτλ.

Αλλά όπως έγραφε ο Λαφάργκ:

«Μία αλλόκοτη τρέλα διακατέχει τις εργατικές τάξεις των εθνών στα οποία βασιλεύει ο καπιταλιστικός πολιτισμός. Η τρέλα αυτή είναι ο έρωτας για τη δουλειά, το θανατηφόρο πάθος για τη δουλειά, που φτάνει μέχρι την εξάντληση των ζωτικών δυνάμεων του ατόμου και των απογόνων του».

Όμως έπρεπε να έχουν και καταναλωτικές δυνάμεις για να ξοδέψουν αυτά για τα οποία εργάζονταν!

Και κάπως έτσι ο Λαφάργκ σκέφτηκε, πολύ σωστά , ότι και οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην τεμπελιά!  Και νάσου σκαρώνει το βιβλίο και κάνει να τον γεροΚάρολο να βγάζει καπνούς από τα αυτιά, απ' την τσαντίλα του!

Ευτυχώς ο Λαφάργκ που δεν γέρασε, δεν ζει σήμερα για να δει την ερμηνεία της θεωρίας του και να αντικρίσει «τα ύστερα του κόσμου»!

 

Δικαίωμα ολίγων ημερών λοιπόν για τον διαχειριστή του Istologiou, εκτός σοβαρού απροόπτου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: