ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Με συνειρμούς που παρέπεμπαν σε συνθήκες Άουσβιτς

Ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΕΚΠ της αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης ''Εργατική Ενότητα'' κατήγγειλε το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ψήφισε χθες στην Βουλή το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, με την συνολική αντιπολίτευση να το καταψηφίζει.

 

Εξισωμένο το νομοσχέδιο-τερατούργημα, με το  arbeit macht frei (η εργασία απελευθερώνει), των ναζί!

Ομιλία στο ΕΚΠ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

από την Εργατική Ενότητα

«Αν ο κ Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του ήταν λίγο ειλικρινής θα έδινε ως τίτλο στο νομοσχέδιο-τερατούργημα,  arbeit macht frei - η εργασία απελευθερώνει!  Φανταστείτε λοιπόν συνάδελφοι οι ατελείωτες ώρες εργασίας πόσο καλό θα μας κάνουν. Τόσο όσο και τους κρατούμενους του Άουσβιτς όπου υπήρξε στην είσοδο αυτό το ρητό γραμμένο».  

Τα παραπάνω τόνισε χθες κατά την ομιλία του στο ΕΚ Πάτρας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας και του απογευματινού συλλαλητηρίου ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος από την προσκείμενη στην Αριστερά συνδικαλιστική παράταξη  "Εργατική Ενότητα". 

Ήταν μία αιχμηρή ομιλία με συνειρμούς που παρέπεμπαν στα κάτεργα των ναζιστικών στρατοπέδων και στις συνθήκες γαλέρας για την εργασία δυόμιση εκατομμυρίων εργαζομένων, που  τον νέο αντεργατικό νόμο παραδίδονται έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των μεγαλοεργοδοτών του ΣΕΒ, και στις Τράπεζες, όπου είναι χρεωμένη με 343 εκατομμ. ευρώ η ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η υποδούλωση της εργασίας δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης άλλων ασυνείδητων εργοδοτών!

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παπασπυρόπουλου, είναι η παρακάτω:

 

«Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, 

Νέες και νέοι, 

Αγαπητοί συμπολίτες. 

Από σήμερα το βράδυ έχουμε δεχθεί και επίσημα την κήρυξη του πολέμου από την κυβέρνηση των εργοδοτών. Την κήρυξη του πολέμου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη. 

Ενός πολέμου που διεξάγεται όμως με αμείωτη ένταση από την ημέρα που αυτό το κόμμα κέρδισε τις εθνικές εκλογές. 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, θεσμοθετημένα δικαιώματα μας δέχτηκαν την ολομέτωπη επίθεση και την κατάργηση τους.

Δέχτηκε τον πόλεμο το δικαίωμα  στις πορείες και στις διαδηλώσεις όπου πλέον μας ζητούν να κρατάμε λίστα με συμμετέχοντες, με υπεύθυνους και να λογοδοτούμε στα όργανα της άρχουσας τάξης. 

Πορείες λοιπόν μόνο από το πεζοδρόμιο. 

Πόλεμος στο δικαίωμα για δωρεάν και δημόσια υγεία. 

Με πρόσχημα τον κορονοϊό και ενώ αυτός ανέδειξε την ανάγκη για δωρεάν και δημόσια υγεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας παρά μόνο χρηματοδότησε τα μέσα Μαζικής εξημέρωσης για να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας μιλούν για ατομική ευθύνη. 

Αποτέλεσμα αυτού του πολέμου χιλιάδες νεκροί συμπολίτες μας από τον κορονοϊό. 

Νεκροί όμως δεν υπήρχαν στους εργοδότες μιας και αυτοί πρώτοι έκαναν τα εμβόλια και πρώτοι έμπαιναν στις ΜΕΘ αφού πάντα τους έβρισκαν κενά κρεβάτια. 

Έχουμε πόλεμο και επίσημα με την έναρξη των πλειστηριασμών και την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας των συμπολιτών μας. 

Κανένας πλειστηριασμός όμως για τους μεγάλομπαταχτσήδες των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τα εκατομμύρια των χρεών που τους βαραίνουν. 

Εκατομμύρια που θα πληρώσει ο Έλληνας εργαζόμενος και φορολογούμενος για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες για ακόμα μία φορά. 

Τέλος, από σήμερα επαναλαμβάνω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη και ο αρμόδιος Υπουργός Εργοδοσίας κ Χατζηδάκης

κηρύσσουν τον πόλεμο και στην εργασία.

# Καταργούν το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις. 

# Απελευθερώνουν τις απολύσεις και  καταργούν το δικαίωμα του εργαζόμενου για επαναπρόσληψη εάν η απόλυση κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

# Βάζουν νέα εμπόδια στο νόμιμο δικαίωμα της απεργίας. 

# Διευκολύνουν την απόλυση των συνδικαλιστών και όσων αντιδρούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία. 

# Διευκολύνουν επίσης την απεργοσπασία, στέλνοντας στα αστικά δικαστήρια όσους την καταπολεμούν.

# Διαλύουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αποδυναμώνοντας τον ΣΕΠΕ αναθέτοντας τον έλεγχο σε μη κρατικούς φορείς. 

#Και όπως είχα πει και στην προηγούμενη συγκέντρωσή μας, υπογράφουν ένα συμβόλαιο θανάτου.  

# Συμβόλαιο θανάτου για την ελληνική οικογένεια μιας  και οι εργαζόμενοι γονείς θα ανήκουν ολοκληρωτικά πλέον στους εργοδότες ως αιχμάλωτοι πολέμου.  

# Συμβόλαιο θανάτου κυριολεκτικά με την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που νομοτελειακά θα φέρει η κόπωση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας.  

Αν ο κ Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του ήταν λίγο ειλικρινής θα έδινε ως τίτλο στο νομοσχέδιο τερατούργημα,  arbeit macht frei - η εργασία απελευθερώνει!  

Φανταστείτε λοιπόν συνάδελφοι οι ατελείωτες ώρες εργασίας πόσο καλό θα μας κάνουν.  

Τόσο όσο και τους κρατούμενους του Άουσβιτς όπου υπήρχε στην είσοδο αυτό το ρητό γραμμένο. 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

νέες και νέοι,

αγαπητοί συμπολίτες,  

Σε αυτόν τον πόλεμο και στις δύσκολες ημέρες που έρχονται η παρουσία όλων μας και ο αγώνας μας πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.  

Επιστρατεύουμε τον εαυτό μας στην πρώτη γραμμή της μάχης με την εγγραφή μας και τη συμμετοχή μας στα σωματεία και στα συνδικάτα. 

Παλεύουμε για την αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος.  

Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα.  

Θα νικήσουμε!». 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: