ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Συναγερμός στην Πάτρα κατά του εκτρώματος!

 ΕΚΤΑΚΤΟ!

Λίγο πριν την εκκίνηση της πορείας του ΕΚΠ που με την εντυπωσιακά ογκώδη εμφάνισή της προκάλεσε συζητήσεις.


Ογκώδη συγκέντρωση και πορεία του ΕΚΠ -  Δυναμική εμφάνιση του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δεύτερη φορά με μπροστάρηδες τα στελέχη του κόμματος!

 

Η κεφαλή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τα στελέχη πρώτης γραμμής μπροστά.

Συναγερμός των εργαζομένων, αλλά και των συνταξιούχων σήμανε σήμερα στην Πάτρα, όπου έδειχνε από νωρίς το πρωί σημάδια υπολειτουργίας των καταστημάτων ενώ άλλα από αυτά είχαν βάλει λουκέτο μετά το κάλεσμα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Στο πλαίσιο αυτό η δυναμική εμφάνιση του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μπροστάρηδες τα στελέχη του κόμματος και κυρίως με τον συντονιστή Μιχ. Σιδηρόπουλο αλλά και αυτά της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών, με επικεφαλής τον Γιώργος Ρώρο, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Τσιμπούκη και Ηλία Γρηγόρη , όπως και τα στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά κινήματα, έδειξαν πως το κόμμα της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς  έχει τεθεί σε γραμμή μάχης, ανταποκρινόμενα στο γενικό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εργαζόμενοι  αρχικά συγκεντρώθηκαν στον χώρο έμπροσθεν του κτιρίου του ΕΚΠ, αλλά  στην συνέχεια ο χώρος αποδείχθηκε μικρός και εξάπλωση των συμμετεχόντων στις διπλανές οδούς ήταν αναπόφευκτη.

Μετά τις ομιλίες που των εκπροσώπων του ΕΚΠ που καυτηρίασαν  την στάση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και απαίτησαν να πετάξει αυτό το Ν/Σ που δεν διορθώνεται με τίποτα, καθώς το περιεχόμενό του είναι φτιαγμένο κατ' εντολή των μεγαλοεργοδοτών του ΣΕΒ, και των Μιντιαρχών που κατέχουν τις πανελλήνιες συχνότητες ή τις εκδοτικές επιχειρήσεις και σκοπεύουν με αυτό το Ν/Σ ως εμβρυουλκό, να διαλύσουν κάθε δυναμική του Εργατικού Κινήματος, ξεκίνησε μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της έρημης Πάτρας.

Χαρακτηριστικό του όγκου της πορείας είναι το γεγονός πως όταν η κεφαλή της, με τα ταμπούρλα στο χέρι να δίνουν τον τόνο, ήταν στο άνω μέρος της πλ. Γεωργίου, το τέλος της ήταν στο κάτω. Και εκεί ηχοσύστημα κινητό στην διαπασών έδινε το βήμα στους πορευόμενους ΣΥΡΙΖΑίους δημιουργώντας κλίμα ευφορίας!

Κι ακόμη αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την εμφάνισή του με ένα ογκώδες μπλοκ, που προκάλεσε ευμενή σχόλια, πως τείνει να εμπεδωθεί η αφύπνιση του χώρου, μετά το κάλεσμα που απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος Αλ. Τσίρας σε κάθε εμφάνισή του ανά την Ελλάδα,  για να θέση σε γραμμή μάχης τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ επισημαίνουν:

Τέτοιες συναντήσεις πάντα προκαλούν χαρμόσυνες ειδήσεις για τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης. Οι υπογραφές τους στα κείμενα που γράφουν τους κατέστησαν γνωστούς. Ο μεσαίος όμως, διαπρέπει και στον χώρο της ποίησης! 

«Το σύνολο των εργαζομένων απορρίπτει το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η οποία προκάλεσε την μίνι των μιντιαρχών-εκδοτών και της ΝΔ στην οποία απολογούνται! (Αυτό κι αν δεν είναι ντροπή για την δήθεν 4η Εξουσία, αλλά τα σκουλίκια που σέρνονται στη λάσπη τι έχουν από φιλότιμο για να ντραπούν;)».

Κι ακόμη:

«Τα Δ.Σ. των Ενώσεων, υπογραμμίζουν εν μέσω της  συνεχιζόμενης  υγειονομικής κρίσης, με την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, τη σημασία της συλλογικής αλληλεγγύης και της μάχιμης εγρήγορσης απέναντι στις συνέπειες που φέρνει αυτή η ''χαριστική βολή'' αποδόμησης των δικαιωμάτων μας».

Τέλος τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τονίζουν:

 «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιουνίου και τον κλάδο της ενημέρωσης σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της  Ισότητας,  της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού».

Στην απεργία συμμετέχουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το  εκτρωματώδες Ν/Σ νομοσχέδιο ουσιαστικά επιχειρεί να θεσμοθετήσει τις συνθήκες γαλέρα, που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άτυπα από τον Ιούλιου του 2019, ενώ η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είχε μπει σε ανθρώπινες συνθήκες και οι κακοί εργοδότες δεν συμμορφώνονταν με τον νόμο για  τις υπερωρίες, τις απολύσεις υποχρεώνονταν σε πρόστιμα. Σήμερα με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη χτυπιέται το δικαίωμα της απεργίας, της συνομολόγησης ΣΣΕ, ο χρόνιος εργασίας καθίσταται απεριόριστος κάνοντας λάστιχο της ζωή του εργαζόμενου και πολλά άλλα.

 

Και η "ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ" του Γιώργου Ρώρου, έδωσε αγωνιστικό παρών.

  

Έτσι με την κάλυψη του υπουργού (κατ΄ όνομα) Εργασίας) και με την σφραγίδα του νόμου:

Παρώντες και οι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων, που πασχίζουν να μείνουν λίγους μήνες ακόμη στην εργασία τους, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά οι εργατοπατέρες της δημοτικής Αρχής επικαλούνται την αρνητική γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής. Λεπτομέρεια ασήμαντη για τον δήμαρχο κ. Πελετίδη ότι στην σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής την πλειοψηφία έχει η παράταξή του, που ψήφισε εναντίον των συμβασιούχων! 


# Καταργείται το ΣΕΠΕ που ουσιαστικά ήλεγχε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προβλέπεται η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

# Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό. Μέσω της  υπέρβασης οκταώρου (χωρίς πρόσθετη αμοιβή για υπερεργασία, υπερωρία) και των ατομικών συμβάσεων ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

# Επιχειρείται η σαφής υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Με τη νέα ρύθμιση, αν δεν υπάρχει συλλογικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων της επιχείρησης ή δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ αυτού και του εργοδότη, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με συμφωνία εργοδότη εργαζομένου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

# Δεν προβλέπεται επαναπρόσληψη μετά από δικαστική ακύρωση απόλυσης, ειμή μόνον κάποια ελάχιστη επιπλέον αποζημίωση.

# Μένουν ακάλυπτοι οι  συνδικαλιστές. Δίνεται δικαίωμα στον εργοδότη να απολύει όποιον συνδικαλιστή κρίνει ότι του είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδιά του.

# Οι ρυθμίσεις περί διαιτησίας είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών, μια σαφώς αδόκιμη υποχρέωση εκ μέρους των συνδικάτων.

# Περιορίζεται το δικαίωμα  στην απεργία, ενώ προστίθεται διάταξη περί «Αστικής ευθύνης συνδικαλιστών» σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση θα έχουν αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα τον σαφή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

# Οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας-τηλεόρασης δεν λογίζονται πλέον ως κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αφαιρείται το πλεονέκτημα της μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία του ΟΜΕΔ, αλλά και να υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.




































Δεν υπάρχουν σχόλια: