ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Θα καταργηθεί στην πράξη ο ανεργατικός Νόμος της ΝΔ!

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ογκώδες συλλαλητήριο του ΕΚ Πάτρας σήμερα το απόγευμα στις 7, ενώ στη Βουλή δίνεται μάχη κατά του αντεργατικού εκτρώματος, που πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ ο καταχρεωμένος, μπαταχτζής αρχηγός της ΝΔ, που δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας, όπως του είπε το πρωί στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας! Εμφάνιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ισχυρό μπλοκ. Δυναμικό παρών από την δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ. Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΕΚΠ.

 


Πέρασε μόνον με το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ το αντεργατικό Νομοσχέδιο, που καταργεί το οκτάωρο και θέτει εκτός νόμου τα συνδικαλιστικά στελέχη!

Με μόνο το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ  πέρασε -κάτι που αναμενόταν- το αντεργατικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη,που καταργεί το οκτάωρο και θέτει εκτός νόμου τα; συνδικαλιστικά στελέχη!

Συγκεκριμένα, υπερψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισε το σύνολο από τους 142 βουλευτές της αντιπολίτευση. 

Με το αντεργατικό Ν/Σ-έκτρωμα στο σύνολό του, κατόρθωσε η ΝΔ να διαχωρίσει πλήρως την θέσης της από την αντιπολίτευση, ώστε από σήμερα να τίθενται οι βάσεις για την δημιουργία ενιαίου μετώπου της αντιπολίτευσης. Κάτι που θα το συναντήσει συχνά στην επόμενη περίοδο η κυβέρνηση.

Τώρα πλέον ο αντεργατικός νόμος, όπως εκτιμούν παρατηρητές της Αριστεράς μπορεί να καταπέσει, εφόσον συνδικαλιστές καταφύγουν στα δικαστήρια και ζητήσουν να κριθεί η αντισυνταγματικότητά του.

Κι ακόμη μπορεί να καταστεί νόμος-άνομος αφού δεν γίνει αποδεκτός στη βάση του εργατικού κινήματος. επί της ουσίας.  

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πορεία στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέα με έγχρωμη κυρία που μετέχει στην πορεία. Εντυπωσιακό ήταν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην διαμαρτυρία της Αθήνας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία η αντιπολίτευση καταψήφισε τα άρθρα του σκληρού πυρήνα του νομοσχεδίου, είπε ωστόσο «ναι» σε όσα άρθρα θεωρεί ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όπως εκείνα για τις πατρικές άδειες και τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως αυτά αφορούν σε κοινοτικές οδηγίες και δεν αποτελούν παρά «βιτρίνα» για τις σκληρές αντεργατικές διατάξεις. Από την πλευρά του το ΚΚΕ καταψήφισε όλες τις διατάξεις, επιμένοντας στην ανάγκη απόσυρσης του συνόλου του νομοσχεδίου.

 


























Δεν υπάρχουν σχόλια: