ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οι «ΣΦήγΚΕΣ» έπεσαν θύματα του αντιαμερικανισμού!


ΑΚΟΥΣΤΕ τις ανακοινώσεις του κομμουνιστή δημάρχου Πατρέων  Πελετίδη, μετά την ξενάγηση που έκανε στον υπουργό της ΝΔ στην Μικρή Μόσχα, στα Προσφυγικά Πάτρας στις 4 Ιουνίου 2021!

 

Το ΚΚΕ πραγματοποιούσε στην πλατεία Γεωργίου Πατρών εκδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ στην Πάτρα, ενώ ο Πελετίδης περιηγούσε τον Πέτσα στα Προσφυγικά!

 

Ο κ. Πελετίδης του ΚΚΕ ως δήμαρχος Πατρέων με φόντο τον ανδριάντα του Νικήτα Πολυκράτη, που δολοφονήθηκε από τους Χωροφύλακες στη Ρουπακιά μαζί με τον νομάρχη Αχαΐας Κώστα Βουρδέρη επί κυβέρνησης ΔΣΕ το 1949, πλαισιωμένος από τον στα αριστερά, αναπλ. Υπουργό της ΝΔ Στ. Πέτσα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιήγησης του υπουργού στην κάποτε Μικρή Μόσχα της Πάτρας! Όχι ο ανδριάντας του δολοφονημένου  κομμουνιστή δεν έπεσε να τον πλακώσει αν και ο καπετάνιος έτριζε στο βάθρο του, όπως ειπώθηκε!

 

«...Δυστυχώς οι κύριοι του ΚΚΕ με σπρωξιές μας πέταξαν έξω από την πλατεία. Μας έβριζαν και υποχρεωθήκαμε να φύγουμε χωρίς να ολοκληρώσουμε τη δράση και το πρόγραμμα μας» 



Η «Πανσέληνος των Λουλουδιών» που ήθελαν να γιορτάσουν οι «ΣΦήγΚΕΣ», εξελίχθηκε σε έξωσή των από τους ιέρακες φρουρούς της επαναστατικότητας. Αυτά την Παρασκευή 4-6-2021, ενώ στην ''Πολιτεία'' οι καρναβαλιστές έβαζαν την ίδια ώρα στο εδώλιο του Καρναβάλου τον ίδιο τον Δήμαρχο!

Ένα δημιουργικό «βουητό» προκάλεσε το ενδιαφέρον των Πατρινών, οι οποίοι σταματούσαν για να δουν μία  άνθινη- κατασκευή άρμα που επιμελήθηκαν ο γλύπτης Φώτης Στεργίου και ο ανθοδέτης Γιώργος Σταυρόπουλος. Την κατασκευή πλαισίωσαν οι «ΣΦήγΚΕΣ», αλλά και οι «κρουστ.Α.λήτες» Νίκος Φορλίδας, Κώστας Κονδύλης, Γιώργος Μπαράκος και Ακης Χατζημικές δίνοντας τον ρυθμό. 

Στην πλατεία Γεωργίου οι ΣΦηγΚΕΣ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν και να μην ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της δράσης τους, λόγω επαναστατικής παρέμβασης εναντίον των εχόντων διάθεση να αμβλύνουν τα εξεγερμένα πνεύματα του πατραϊκού επειδή ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιτ θα παρίστατο στην ημερίδα της εφημερίδας ''Πελοπόννησος'' στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss!

Αν και είχα μαζί μου την άδεια του Δημάρχου Πελετίδη, λέει η Βίκυ Αγγελοπούλου του πληρώματος, και ο κόσμος μας σταματούσε, έδειχνε ενδιαφέρον και υποστήριξη, στην πλατεία Γεωργίου όμως είχαμε ένα ατυχές περιστατικό. Θέλαμε να δει ο κόσμος το άρμα στην πλατεία, να φωτογραφηθούν τα παιδιά αλλά δυστυχώς οι κύριοι του ΚΚΕ με σπρωξιές μας πέταξαν έξω από την πλατεία. Μας έβριζαν και υποχρεωθήκαμε να φύγουμε χωρίς να ολοκληρώσουμε τη δράση και το πρόγραμμα μας. Δεν πειράζει όμως περισσότερο εκτίθεται ο δήμαρχος παρά εμείς από αυτό το γεγονός. Στεναχωρήθηκα σίγουρα αλλά ο δήμαρχος είναι αυτός που εκτέθηκε».

 

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ πραγματοποιούσε την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην πλατεία Γεωργίου Πατρών εκδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Πάιτ στην Πάτρα. Και ως ήταν φυσικό τους χαλούσε την... σούπα το πολύβουο χάπενιγκ, δηλαδή οι ΣΦηγΚΕΣ! Εκείνο που δεν τους πείραξε καν, ήταν η περιήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ κυρίου Πέτσα, από τον κομμουνισταρά Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη στη συνοικία της άλλοτε Μικρής Μόσχας, στα Προσφυγικά!

Υπενθυμίζω ότι είναι ο ίδιος δήμαρχος που ανακηρύχθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑίους βαφτιστήρι του Τσίπρα, ο οποίος Τσίπρας έδωσε ουκ ολίγα στο Δήμο Πατρέων επί πρωθυπουργίας του, αλλά ο κομμουμισταράς δήμαρχος δεν έχανε ευκαιρία να καταφέρεται εναντίον του Πρωθυπουργού της Αριστεράς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα δεν έκανε καν τον κόπο να τον υποδεχθεί έστω τυπικά στο δημαρχείο και με αστήρικτη δικαιολογία αυτή την υποχρέωση την ανέθεσε σε υποδεέστερο στέλεχος του Δήμου όταν του ζητήθηκε από την τοπική επιτροπή του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ΣΦήγΚΕΣ είναι Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στοχεύει μέσω πολιτιστικών και άλλων δράσεων να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της πόλης μας, να κινητοποιήσει και άλλες δυνάμεις με κοινό προσανατολισμό την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επισκεπτών και την δημιουργία εκδηλώσεων που θα εξελιχθούν σε θεσμούς προς όφελος της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: