ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ειρωνείες άφθονες αλλά καρναβαλική στέγη ουδεμία!


 Κι έμεινε εκκρεμής η διαβεβαίωση του Δημάρχου Πελετίδη «από την μία πόρτα (ΑΣΟ) θα βγείτε και στην άλλη θα μπείτε»! Αναπάντητη και η πρόταση Κουρμπανά περί ύψωσης κτιρίου για μόνιμη στέγαση!

 

Συναντήθηκαν το βράδυ της π. Πέμπτης  στην ''Πολιτεία'' η ΚΕΔΗΠ με επικεφαλής τον δήμαρχο Πελετίδη και την πρόεδρου του Καρνβαλικού Οργανισμού, αντίστοιχα με άστεγους καρναβαλιστές, μετά την έξωσή τους από το κτίριο του ΑΣΟ, πριν λόγους μήνες.

Θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από αυτό, που κατάντησε τα συμμετέχοντα πληρώματα σε σκηνίτες και πλάνητες την ένδοξης καρναβαλούπολης. Και το αποτέλεσμα: Ειρωνείες άφθονες αλλά καρναβαλική στέγη ουδεμία! 

 Κι ενώ οι εκτοπισμένοι από το κτίριο του ΑΣΟ περίμεναν της πρόταση του δημάρχου Πελετίδη, που τις μέρες της εξόδου, για να καταλαγιάσει τα πνεύματα τους διαβεβαίωνε πως «από την μία πόρτα (ΑΣΟ) θα βγείτε και στην άλλη θα μπείτε», έκπληκτοι, οι ολίγοι παραβρεθέντες άκουσαν τον δήμαρχο της Καρναβαλούπολης να τους ερωτά:

-Λοιπόν, τι κάνατε; Βρήκατε κτίριο για να στεγαστείτε;

Κι έτσι κατέληξε άκαρπη πάλι, και αυτή η συνάντηση, στην οποία  ευτυχώς υπήρξε και μία θετική εισήγηση από προσκείμενο εισηγητή στο Δήμαρχο, περί διαχωρισμού του καρναβαλιού σε δύο τμήματα που θα αφορούν το ένα τους καρναβαλιστές και το άλλο τις κατασκευές που είναι υψηλού επιπέδου και χρειάζονται άτομα που θα διαπνέονται από επαγγελματισμό, ώστε να είναι ικανά και στέγαση των αρμάτων να διασφαλίσουν στο μέλλον και οικονομικό όφελος  να εξασφαλίζεται! 

Στο ερώτημα της καρναβαλίστριας Πόπης Αλιβιζάτου, εάν η πρόθεση του Δήμου είναι η μετατροπή του Καρναβαλιού σε επαγγελματικό από λαϊκής συμμετοχής που είναι σήμερα, η απάντηση από τον Δήμαρχο δεν εκρίθη αναγκαία να δοθεί! Και έμεινε το ερώτημα να αιωρείται.

Αυτό αν και δεν είναι σίγουρο πως ακριβώς ο δήμαρχος φαντάζεται την συμμετοχή των καρναβαλιστών σε ένα νέου τύπου καρναβάλι του οποίου τα πρώτα βήματα παραμένουν  προς διευκρίνιση. 

Πάντως όσον αφορά την στέγαση των αρμάτων που δεν προφυλάσσονται καν ούτε από τα δυσμενή καιρικά στοιχεία, δηλαδή στοιχειωδώς δεν διατέθηκε μέχρι σήμερα ούτε ένα ευτελές ποσόν για την αγορά νάϋλον, που τουλάχιστον θα προφύλασσε τα ίδια τα καρναβαλικά στοιχεία και τα υπάρχοντα των καρναβαλιστών που παραμένουν εντός μέχρι νεωτέρας, δεν υπάρχει συζήτηση. Οι μεν καρναβαλιστές δεν δέχονται ότι το Πετρωτό είναι χώρος κατάλληλος, η δε δημοτική Αρχή δηλώνει πως έχει παραχωρηθεί για στέγαση δημοτικών υπηρεσιών. 

Και έτσι επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Πως απαντά η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ στη δήλωση του Δημάρχου Πελετίδη «από την μία πόρτα (ΑΣΟ) θα βγείτε και στην άλλη θα μπείτε»; 

Από την μία λοιπόν, βγήκανε οι καρναβαλιστές, και το ζητούμενο είναι σε ποια θα μπουν; 

Η Δημοτική Αρχή δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου Πατρέων εξέφρασε την μέχρι τώρα αδυναμία της στην εξεύρεση χώρου καρναβαλικής δημιουργίας, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πελετίδης οι περιπτώσεις που διερευνήθηκαν κρίθηκαν ακατάλληλες είτε γιατί δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί είτε γιατί το ενοίκιο που ζητήθηκε ήταν εκτός των δυνατοτήτων του Δήμου. 

Ο διαγωνισμός για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση χώρου βγήκε άγονος, αφού δεν περιλαμβάνεται ποσόν που πρέπει να διατεθεί(!). Και ο δήμαρχος όπως είπε, οι υπηρεσίες του Δήμου θα τον ξανά ανεβάσουν. 

Η Μαρία Κουρμπανά  πρότεινε να σηκωθεί νέο κτίριο μεταλλικής κατασκευή σε ένα από τα οικόπεδα του Δήμου, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, αφού ήδη ο Δήμος έχει δώσει 32 χιλ. για επανεκτέλεση 12 τραγουδιών, δεν μπορεί να βρεθούν 70 χιλ για την απόκτηση ενός νέου κτιρίου, που προτείνει ο κ. Ρόδης; 

Μάλιστα η κα Κουρμπανά στιγμάτισε ως ακατάλληλη τη διαδικασία  της συζήτησης που εξελίχθηκε στο χώρο ενώ δεν περιλάμβανε εισήγηση του Δημάρχου και ήταν γεμάτη από ειρωνείες εκατέρωθεν και μπούλινγκ στους αντιτιθέμενους στην πρακτική του Δημάρχου, ενώ στηλίτευσε τις παρεμβάσεις του κ. Πελετίδη κατά την διαδικασία των ομιλούντων.    

Επίσης η Πόπη Αλιβιζάτου ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να έρθουμε πάλι από την στιγμή που θα μας ζητήσει ο Δήμος να κάνουμε προτάσεις για κτίριο κι όχι ο Δήμος που υποχρεούται. Αυτό το θέμα το είχαμε λύσει επί μηχανικού Νίκου Χρυσοβιτσάνου.

Στην παρέμβασή της η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι, Ήρα Κουρή, ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με μεσιτικά γραφεία ενώ για το κόστος τόνισε ότι δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο ο προϋπολογισμός του Καρναβαλιού ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το σκοπό αυτό. 

Η Δημοτική Αρχή δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου Πατρέων εξέφρασε την μέχρι τώρα αδυναμία της στην εξεύρεση χώρου καρναβαλικής δημιουργίας, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πελετίδης «οι περιπτώσεις που διερευνήθηκαν κρίθηκαν ακατάλληλες είτε γιατί δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί είτε γιατί το ενοίκιο που ζητήθηκε ήταν εκτός των δυνατοτήτων του Δήμου».

Ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στον άγονο διαγωνισμό που διεξήχθη ενώ ξεκαθάρισε ότι στη β φάση της σχετικής διαδικασίας τίθεται το θέμα του ποσού για την ενοικίαση του χώρου. 

Παρέμβαση έκανε ο Γρηγόρης Μικρώνης, ο οποίος είπε προς την Επιτροπή: «Μας κούρασαν οι προφορικές δεσμεύσεις σας αφού ουσιαστικά είναι αποδεδειγμένο ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα συγκροτημένο ως σήμερα ώστε να αποδείξει στον Πατραϊκό λαό και στα Πληρώματα ότι νοιάζεται για τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή και τη συνεργασία στο Πατρινό Καρναβάλι, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με αποδεδειγμένες ιστορικές, συλλογικές και δημιουργικές προσπάθειες» και κατέληξε λέγοντας:

 

«Δυστυχώς σήμερα μας έχετε στερήσει τη δημιουργικότητα όπως την εκφράζουν τα άστεγα Πληρώματα του ΑΣΟ. Θυμηθείτε πως η πλειοψηφία των ετήσιων βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού αφορούσαν στα Πληρώματα που δημιουργούσαν στους χώρους του ΑΣΟ. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, τότε τι είναι;

 

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι πρωτοβουλία για την δημιουργία ολοκληρωμένης καρναβαλικής πρότασης για το μέλλον του θεσμού αναλαμβάνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας με εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Δευτέρα 7/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: