ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γκαγκστερική επίθεση στη Συρία χωρίς την άδεια του ΣΑ

Οι τρεις παγκόσμιοι χωροφύλακες και αυτόκλητοι δικαστές, ως δράκουλες κατά του ανεξάρτητου συριακού κράτους, με πρόσχημα δήθεν την κατοχή και χρήση χημικών! Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε και κατά του Ιράκ, αλλά όταν επικράτησαν οι αμερικανοί και δεν βρήκαν αποθήκες χημικών, όπως διαβεβαίωνε η CIA ότι θα βρουν, τότε ο πολύς στρατηγός Κόλιν Πάουελ  παραιτήθη ομολογώντας  ενώπιον του Κογκρέσου ότι εξαπατήθηκε από τις αναληθείς πληροφορίες που του παρείχε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών! Κοιτάζοντας σήμερα την οικτρή κατάσταση στο Ιράκ για το λαό του, αναρωτιέται κανείς, σαν τι νόημα είχε εκείνη η παραίτηση;   


Πούτιν: Καταπατώντας τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου προέβησαν σε επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος οι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν στις 4 το πρωί χθες 13 Απριλίου και για μία ώρα συντονισμένα πλήγματα στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι επιδρομές εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο στρατηγός, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.

Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν επί μία ώρα εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας έστειλαν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ο Τζιμ Μάτις.

Αντιδράσεις Πούτιν: Χωρίς άδεια του ΣΑ η ενέργεια
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος καταδικάζει αποφασιστικά την επίθεση των ΗΠΑ και συμμάχων τους κατά της Συρίας. Σε γραπτή ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως «χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταπατώντας τον καταστατικό χάρτη και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου προέβησαν σε επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος που βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα κατά της τρομοκρατίας ...».

Οι ΗΠΑ, όπως και πριν από ένα χρόνο όταν σκηνοθέτησαν τη χρήση χημικών όπλων κατά του πληθυσμού, έτσι και τώρα χρησιμοποιούν το ίδιο πρόσχημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος τονίζει ότι στη Ντούμα βρέθηκαν Ρώσοι ειδικοί του στρατού και δεν διαπίστωσαν κανένα ίχνος χημικών. Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και ήδη η Ουάσιγκτον έχει επιφορτιστεί την ευθύνη για τις αιματοχυσίες στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, επισημαίνεται στη δήλωση του Ρώσου Προέδρου.

Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους, τονίζει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στις Συρία.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τις επιχειρήσεις στη Συρία, σε σχόλιο του τόνισε ότι  η χθεσινή επιχείρηση, όπως αναμενόταν δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. Δεν είμαστε σήμερα ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε επίσης ότι σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ο μοναδικός τρόπος να επιλυθεί η κρίση είναι διά του διπλωματικού διαλόγου και όχι διά των πολεμικών επιχειρήσεων.

«Η χειρότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού

Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιούγκερ:  Η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία

«Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικάζεται με τους πιo σκληρούς όρους. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίζει για να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους οποιασδήποτε επίθεσης με χημικά όπλα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωση του για την επέμβαση στη Συρία, και επισημαίνει:

«Η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία την οποία θα σέβονται όλες οι πλευρές και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη πολιτικής λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων δια της διαδικασίας της Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, που θα φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα. Μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο».

Τουρκικό Υπ. Εξ.: Χαιρετίζουμε την επίθεση

«Χαιρετίζουμε αυτή την επιχείρηση, που ανακουφίζει τη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας για την επίθεση στην Ντούμα, που όλα οδηγούν στο να αποδοθεί στο (συριακό) καθεστώς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το συριακό καθεστώς, που εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια κατατυραννεί τον ίδιο τον λαό του, τόσο με συμβατικά όσο και με χημικά όπλα, έχει βαρύ παθητικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέρκελ:  Στηρίζουμε την ανάληψη ευθύνης

«Στηρίζουμε την ανάληψη ευθύνης κατ’ αυτόν τον τρόπο από τους αμερικανούς, βρετανούς και γάλλους συμμάχους μας ως μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ. Η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις. 100 χρόνια μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα. Η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε η καγελάριος Άνκ. Μέρκελ. 

Στο πλευρό των διεθνών ταραξιών η ΕΕ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως η ΕΕ «θα παραμείνει στο πλευρό των συμμάχων της με το μέρος της δικαιοσύνης» μετά τα δυτικά πλήγματα κατά της Συρίας.
«Τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ξεκάθαρα πως το συριακό καθεστώς, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει  για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας, μετά από αίτημα της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία θα ενημερώσουν το ΝΑΤΟ σχετικά με τις συντονισμένες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις τους κατά κυβερνητικών στόχων στην Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχο της συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δεν είχε συμμετοχή στην πραγματοποίηση των σημερινών αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων κατά συριακών στόχων, ενώ ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε τις επιθέσεις, με σημερινή ανακοίνωσή του.

“Η ενέργεια αυτή θα περιορίσει την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα κατά του συριακού λαού,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: