Τα άγια τοις
κυσί και πάλι;
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ», ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, (ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ)
Την μετατροπή του Υπουργείου Παιδειας σε μηχανισμό θρησκευτικής προπαγάνδας υπέρ της Ιεράς Συνόδου, ζητά το ανώτατο ιερσςατικό Σώμα της Ελλαδικής Εκκλησίας, αγνοώντας ότι σήμερα στην Ελλάδα το 10% των πολιτών της πρευσβεύει διαφορετικό δόγμα από αυτό που μέχρι χθες επικρατούσε στη χώρα με την συμβολή της κρατικής προπαγάνδας σε μία διαπλοκή συμφερόντων Εκκλησίας και θηρευτών του κράτους για ίδια συμφέροντα. Έτσι επικράτησε η χούντα με τα συνθήματά της, τύπου Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών, έτσι με περίσσιο φαρισαϊσμό η ακροδεξιά Χρυσοπηγή, που χρόνια τώρα κατευθύνει την Ι. Σύνοδο, τίθεται εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης ενός σύγχρονου κράτους που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της θρησκευτικής συνείδησης και ελευθερίας του κάθε ατόμου. Ταυτότητες, αυτόματο διαζύγιο κ.α. άπειρα είναι τα σκοταδιστικά παραδείγματα.
Υπό αυτήν την ιδεολογική αντίληψη, αυτοί που μόλις αντιλήφθηκαν πριν χρόνια ότι κινδυνεύει η εκκλησιαστική περιουσία, που απέκτησαν μοναστήρια και εκκλησία στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας, όταν ο κάθε φτωχός αγρότης ζητώντας να διαφυλάξει τα χωράφια του από την οθωμανική αρπαγή, τα... δώριζε στην Εκκλησία, που ήταν υπό την προστασία των Οθωμανών με την ελπίδα ότι σαν λευθερωθούν οι Έλληνες θα τα ξαναπάρει πίσω, αυτή την περιουσία, που ποτέ δεν επέστρεψε η Εκκλησία, στην προσπάθειά της να την διατηρήσει στα χέρια της, παρέδωσε τα άγια τοις κυσί, όταν βγήκε στους δρόμους ο κλήρος για να διαφυλάξει τον οίκο εμπορίου του Πατρός Του, από τον οποίο ο ίδιος τους πήρε σβάρνα με το φραγγέλιο!
Σήμερα έχουμε προάγγελο των ίδιων καταστάσεων.
Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας από την αποστολή του οποίου αφαιρέθηκε η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης», δηλαδή η θρησκευτική αγωγή των νέων, (δηλαδή η θρησκευτική προπαγάνδα) ενώ παράλληλα περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως υποστηρίζει η τελευταία.
Αναλυτικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητεί να κριθούν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018 που αφορά το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος καθορίζει τους σκοπούς, τους στόχους, τις αρμοδιότητες και την οργάνωση γενικότερα του υπουργείου.
Ο νέος Οργανισμός μεταβάλει την αποστολή του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς, στο θέμα της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης, επισημαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος και υποστηρίζει ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 16 του Συντάγματος η παράλειψη του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του υπουργείου, κάτι που υπήρχε στον προγενέστερο οργανισμό του έτους 2014 (Π.Δ. 114/2014). Δηλαδή, σύμφωνα με την Εκκλησία της Ελλάδος το υπουργείο Παιδείας αφαιρεί τη θρησκευτική αγωγή των νέων από την αποστολή του υπουργείου.
Επίσης, υποστηρίζει ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι διατάξεις εκείνες του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας που περιορίζουν το δικαίωμα αυτοδιοίκησης επί των εσωτερικών ζητημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων που αυτή εποπτεύει. Δηλαδή, διευκρινίζεται στην αίτηση, οι νέες ρυθμίσεις θεσπίζουν κρατική εποπτεία και αποδίδουν αρμοδιότητες στην υπό σύσταση Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για την άσκηση εποπτείας και συνδιοίκησης στην Εκκλησία της Ελλάδος επί θρησκευτικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου