ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες»

Ο Τάσος Πετρόπουλος για όσους μιλούν για 400 ευρώ σύνταξη στην οικογένεια του πιλότου!

Η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.


Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του πιλότου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

«Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας .Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του» είχε γράψει στο Twitter και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μέσω μηνύματός του στο Facebook.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.

Σημειώνεται ότι το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο εντόπισε τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Mirage 2000-5. Η σορός του σμηναγού μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

«Η αυταπάρνηση και η υπέρτατη προσφορά του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, συνιστούν πράξεις ανεκτίμητης αξίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» σημειώνουν.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του MIRAGE-2000-5 , εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό κατά την εκτέλεση του καθηκοντος, του ηρωικού σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία,όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της. Ανάμεσα στις αποστολές της ΚΟΣΥΘΕ είναι και η ανέλκυση αεροσκαφών από το βυθό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: