ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο «Ερμής» μιλά μετά θάνατον για τη ζωή του!

Προαναγγελία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Πατρών αναφερόμενη στο αφιέρωμα στη μνήμη του Καπετάν «Ερμή»


Ο αείνηστος φρόντισε για μετά τον θάνατό του να δημοσιοποιηθεί η αυτοβιογραφία του, σχετικά με την προσφορά του στον αντιφασιστικό αγώνα


Με ολοσέλιδη αναφορά, της οποίας προαναγγελία «κτύπησε» στην 1η σελίδα της η πατραϊκή εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» τίμησε σήμερα την μνήμη του αείμνηστου Καπετάν «ΕΡΜΗ», Βασίλη Πριόβολου, που έφυγε από την ζωή την Τρίτη μετά το Πάσχα, σε ηλικία ενός αιώνος.

Ο αείνηστος φρόντισε για μετά τον θάνατό του να δημοσιοποιηθεί η αυτοβιογραφία του, σχετικά με την προσφορά του στον αντιφασιστικό αγώνα. Και προτίμησε την Πάτρα, της οποίας υπήρξε απελευθερωτής, καθότι ήταν ο επικεφαλής της ΙΙΙης αντάρτικης Μεραχίας του ΕΛΑΣ, στην οποία υπήγοντο οι δυνάμεις του 12ου Συντάγματος, που από κοινού με αυτές της Ταξιαρχίας του Βρετανού ταξίαρχου Τζέλικο, μπήκαν στην πόλη ελευθερωτές το πρωί της 4ης Οκτωβρίου 1944, μετά από τρεις ημέρες επικές μάχες, που ξεκίνησαν με τις εναρκτήριες βολές στην περιοχή Βουδ, από τις δυνάμεις κρούσης του Καπετάν Ρήγα (Ζήση Χατζόπουλο) την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 1944.

Ο αείμνηστος καπετάνιος της Μεραρχίας  επίσκέπτονταν την Πάτρα, τότε που ακόμη τα πόδια του κρατούσαν και μετείχε σε εκδηλώσεις σχετικά με την απελευθέρωση. Ο Δήμος Πατρέων στο παρελθόν τον είχε τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα, όπως και ο Δήμος της Μεσσάτιδας, επί δημαρχίας Θαν. Κολλιτσίδα, όταν ο ΣΦΕ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ είχε καλέσει τον αείμνηστο αγωνιστή ως ομιλητή για την απελευθέρωση της Πάτρας.  

Το σχετικό αφιέρωμα στην μνήμη του Καπετάνιου από την καθημερινή εφημερίδα των Πατρών «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Κορυφαία φωτογραφία που κοσμεί το αφιέρωμα είναι αυτή, που αποτελεί «παγωμένη» λεπτομέρεια από την κινηματογραφική ταινία της ιστορικής ημέρας, 4ης Οκτωβρίου 1944, μπροστά στο δημαρχείο Πατρέων, όπου εμφανίζεται ο Καπετάν «ΕΡΜΗΣ» με καλπάκι δίπλα στον δήμαρχο Πατρέων Βασ. Ρούφο, πρόεδρο του ΕΑΜ Αχαΐας, ενώ δεξιότερα διακρίνεται έφιππος ο  Γραμματέας του Αχαΐκού ΕΑΜ Θρασύβουλος Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: