ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δολιχοδρομώντας οι συζητήσεις για Κυπριακό

Κατά την άφιξη του στην απογευματινή συνεδρίαση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς δήλωσε ότι δημιουργούνται δύο ομάδες εργασίας, μία για το καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου και μία για την απομάκρυνση των στρατευμάτων.


Συγκεκριμένα ανέφερε: Κάνουμε δύο ομάδες εργασίας. Τη μία τη συμφωνήσαμε και ξεκίνησε, τη δεύτερη ελπίζω να τη συμφωνήσουμε μέχρι αύριο το πρωί. Η μία είναι για το νέο καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου και εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου-18ου αιώνα και όχι του 21ου.

Κατά δεύτερο, ελπίζουμε να συγκροτηθεί αύριο μια ομάδα για την απομάκρυνση των στρατευμάτων και αύριο το πρωί θα έρθουν και οι στρατιωτικοί μας, οι ειδικοί για αυτά τα ζητήματα.

Δημοσιογράφος: Άρα συμφωνεί κι ο κ. Τσαβούσογλου…

Ν. Κοτζιάς: Δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει.


Αποφασισμένος να υπονομεύσει τη Διάσκεψη εξήλθε σήμερα το μεσημέρι από τις πενταμερείς διαπραγματεύσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας στα αγγλικά και απευθυνόμενος στους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δεν είναι αφετηρία συζήτησης για την Τουρκία ούτε για τους Τουρκοκύπριους», επισημαίνοντας ότι οι ανησυχίες ασφάλειας και των δύο πλευρών είναι σημαντικές και ο ίδιος υπεύθυνος να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, προσερχόμενος στη διάσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζίας δήλωσε «Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι, μέσα από επίπονη συζήτηση, ομολόγησαν οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους».

Σε «έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι, που δεν έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το γεγονός αλλά με μια ρητορική έντασης που δεν τη χρειάζεται ούτε η Ελλάδα και βεβαίως δεν τη χρειάζεται ούτε και η Τουρκία, αυτή την περίοδο, που διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις σε σχέση με το Κυπριακό», απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τη συζήτηση γύρω από το χθεσινό συμβάν με το τουρκικό φορτηγό πλοίο που αρνήθηκε τον έλεγχο του λιμενικού για το φορτίο του ευρισκόμενο σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ, «η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ρητά υπέρ της διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, της εφαρμογής διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εάν χρειαστεί, στο Διεθνές Δικαστήριο» αναφέρει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τις οποίες το Αγαθονήσι «ανήκει στην Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: