ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Patras IQ»: Στόχος μόνιμος εκθεσιακός φορέας




 Η 4η 'Εκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» θα διεξαχθεί φέτος το τριήμερο 7 – 8 και 9 Απριλίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας 
 
«Φέτος καταφέραμε να συνδυάσουμε ερευνητές, ανθρώπους από τον παραγωγικό τομέα, εταιρείες, φοιτητικές δραστηριότητες , δράσεις χρηματοδότησης από την Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας και την συμβολή της κεντρικής κυβέρνησης με τα δυο Υπουργεία , τα οποία συμμετέχουν και θα συνδράμουν σε αυτή την έκθεση». 
 
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Συρμακέσης για την 4η έκθεση Patras IQ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7-9 Απριλίου στην Πάτρα.
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι φέτος οι διοργανωτές προσπαθούν να επενδύσουν σε αυτή την σχέση, που υπάρχει , μεταξύ του ιδιωτικού τομέα με τον ακαδημαϊκό χώρο. Μέχρι πέρυσι η πλειοψηφία των περιπτέρων ήταν ερευνητές, φέτος όμως για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και εταιρείες,  οι οποίες έχουν δημιουργήσει προϊόντα μετά από συνεργασία με κάποιο ερευνητικό ίδρυμα.
 
«Αυτή είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή και ουσιαστικά είναι αυτό, που δείχνει το στίγμα, που θέλουμε να έχει το Patras IQ, καινοτομικές δράσεις εταιρειών και πανεπιστημίων, και το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τις παράλληλες εκδηλώσεις. Φέτος αυτές είναι αρκετά σημαντικές. Πέραν από την ομιλία του κ. Φωτάκη, που θα μας παρουσιάσει το στίγμα της έρευνας στην κύρια εκδήλωση του Σαββάτου, έχουμε μια σειρά από φοιτητικές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα παρουσιάσουν ολόκληρο το οικοσύστημα των start ups στην περιοχή. Θεωρώ ότι για πρώτη φορά οργανωμένα και συγκροτημένα όλο το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων παρουσιάζεται σε μια κεντρική εκδήλωση. Θα έχουμε την παρουσίαση στην Πάτρα του προγράμματος, για μια και μόνο φορά, «ερευνώ-δημιουργώ-καινοτομώ» , που γίνεται μέσα στα πλαίσια του Patras IQ, ενός προγράμματος της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, που φέρνει κοντά τον παραγωγικό και τον αναπτυξιακό ιστό όλης της Ελλάδος. Κλείνουμε την έκθεση την Κυριακή με την επίσκεψη του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά , ο οποίος ουσιαστικά θα δώσει και το στίγμα αυτής της δράσης» επεσήμανε ο κ. Συρμακέσης.
 
Παράλληλα, οι διοργανωτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους, στην προοπτική δημιουργίας φορέα του «Patras IQ», με στόχο τη συνολική και συστηματική ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται σε επόμενο βήμα, η δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας της έκθεσης.
 
Από την άλλη ο διευθυντής της  Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» αναφέρθηκε  στο περίπτερο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, που θα στηθεί στον χώρο της έκθεσης Patras IQ,  όπου θα προβληθούν τα αποτελέσματα του έργου των μαθητών της περιοχής, στο διαγωνισμό ρομποτικής. «Ο επισκέπτης στο δικό μας το περίπτερο θα δει τις προσπάθειες, που έχουν κάνει τα παιδιά μας , δημοτικών-γυμνασίων, σε σχέση με την εκπαιδευτική ρομποτική. Δηλαδή πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες προσπαθούν, π.χ. με την ανακύκλωση , ζητήματα, που τα κάνουν με ένα μηχανικό ρομποτικό τρόπο. Εμπίπτουν στο ρόλο της καινοτόμου ιδέας για τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά συλλαμβάνουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν, τέτοιες προτάσεις τεχνολογικού χαρακτήρα. Αυτό το έχουν κάνει τα παιδιά σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και για αυτό τον λόγο η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετείχε και σε πανελλήνιους αγώνες. Φέτος πήραμε το πρώτο και το τρίτο βραβείο… Αντιλαμβάνεστε ότι δεν συμμετέχουμε απλά, αλλά δείχνουμε το πόσο εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου προσωπικό έχει η εκπαίδευση, αλλά και πως τα παιδιά ανταποκρίνονται».
 
Παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι την έκθεση θα επισκεφθούν οργανωμένα περίπου 500 μαθητές σχολείων της περιοχής, στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Παιδιά μην σκέφτεστε το εξωτερικό να φύγετε , να πάτε αλλού να δουλέψετε, εδώ στην χώρα μας, στην πατρίδα μας θα βρούμε λύσεις μαζί, θα αγωνιστούμε , ώστε και τις καινοτόμες ιδέες να τις βγάζουμε από το μυαλό μας , να τις σχεδιάζουμε, αλλά και εδώ να τις υλοποιήσουμε. Εάν σκεφτούμε με αυτή την λογική θα δώσουμε στα παιδιά μια διέξοδος, που την έχουμε τόσο πολύ ανάγκη» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: