ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Π. Μοσκοβισί: Ανθεκτική η κατάσταση της οικονομίας

Ο Πιερ Μοσκοβισί, που αποκάλυψε ότι επιστρέφει στις Βρυξέλλες από το Ευρωκοινοβούλιο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα γίνουν, τόνισε ότι από την πλευρά της Κομισιόν «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε γρήγορα σε συμφωνία».



Στο πλευρό

της Ελλάδας


ΚΑΙ Ο ΝΤ. ΤΟΥΣΚ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ Π. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ «ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»



Στην ανάγκη τερματισμού της αβεβαιότητας στάθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της ειδικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

«Υπάρχει μία ολίσθηση, καθώς έχουμε καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης» επεσήμανε παράλληλα και απεύθυνε έκκληση για την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. «Θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας με νόημα, ότι «όσο προχωρούν οι επαφές, τόσο αυξάνεται η εμπιστοσύνη».

Κατά τον ίδιο, «η επίτευξη μίας τεχνικής συμφωνίας δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά και απαραίτητη ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Στο ίδιο πλαίσιο, κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν βούληση και θέληση, καθώς «απαιτείται λίγη ακόμη προσπάθεια για να κλείσει η αξιολόγηση». Σημείωσε παράλληλα ότι χρειάζονται δύσκολες πολιτικές αποφάσεις από όλους.

Η ελληνική οικονομία έδειξε μεγάλη αντοχή, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Όπως είπε, η οικονομία γύρισε σε ανάπτυξη και η ανεργία υποχώρησε, αν και παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα.

Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την τάση, τόνισε, και πρέπει να σταματήσει η αβεβαιότητα που κάνει κακό. Χρειαζόμαστε ένα θετικό κύκλο. Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο έκαναν σημαντική πρόοδο από την αρχή του προγράμματος και πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, που αποκάλυψε ότι επιστρέφει στις Βρυξέλλες από το Ευρωκοινοβούλιο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα γίνουν, τόνισε ότι από την πλευρά της Κομισιόν «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε γρήγορα σε συμφωνία». Αναφέρθηκε αναλυτικά σε μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο μέτωπο της αγοράς προϊόντων και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο της Συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος. 
Η συζήτηση ξεκίνησε με δηλώσεις της Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και του Συμβουλίου, το οποίο εκπροσώπησε η Προεδρία της Μάλτας, ενώ από τη συζήτηση επέλεξε να απουσιάζει ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι τελευταίες του δηλώσεις για τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ο ελληνικός λαός, έχει κάνει μεγάλες θυσίες, έχει κάνει μεγάλες αλλαγές. Και η ελληνική Οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, όπως παραδέχθηκε και ο Επίτροπος Μοσκοβισί.
Τώρα είναι όμως η ώρα να κάνουν πράξη και οι δανειστές τη δική τους υποχρέωση. Γιατί η συνεχιζόμενη καθυστέρηση, κ. Επίτροπε, κάνει ζημιά και στην ελληνική Οικονομία και στην ίδια την Ευρωζώνη. Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε χτες ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, σε παράλογες απαιτήσεις που έρχονται την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από τη πλευρά του ΔΝΤ και από την πλευρά του κ. Σόιμπλε, του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας

Ο Ντ. Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα

Η προετοιμασία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου για το Brexit αλλά και τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, ο Ντ. Τουσκ θα συζητήσει μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς επίσης και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντ. Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για υποστήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου την ανάγκη να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Έκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, απηύθυνε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, όπως και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ΕΚ σήμερα το απόγευμα, σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη.

Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά, στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση, και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: