ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Ν. Βούτσης: Αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνίαΕύλογες όλες οι αγωνίες του κόσμου για όλο το φάσμα της καθημερινότητας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας τη σημασία της ρύθμισης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης έχει γίνει «σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο υπουργών, μια πάρα πολλή σοβαρή δουλειά που είναι δύσκολο να μείνει πίσω». Μια  συμφωνία που θα αφήνει το πρόγραμμα και τη χώρα πάνω στις ράγες, «που θα κλείσει τα μνημόνια και τις επιτηρήσεις δεν μπορεί να μην είναι σε θετική κατεύθυνση». Η συμφωνία θα αποτιμηθεί στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης. 

Ευθύνες επέρριψε στην πλευρά των δανειστών για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς όπως υπογράμμισε έχουν επανέλθει ζητήματα «κλεισμένα» από την προηγούμενη αξιολόγηση όπως για παράδειγμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Εξήγησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων των δανειστών.

Ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα ενισχύει το κοινωνικό κράτος

Θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα ενισχύει μακροπρόθεσμα το κοινωνικό κράτος και θα εξισορροπήσει τις απώλειες από τα μέτρα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι "να μείνει η χώρα πάνω στις ράγες" ώστε με την αξιοποίηση του διεθνούς κλίματος να υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης καλύτερων όρων στο μέλλον.

Ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στο 2015 και το 2017 τόνισε ότι έχει υπάρξει ενίσχυση του εθνοκεντρισμού στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα σημειώθηκε μια προσπάθεια σύγκλισης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αριστεράς και των σοσιαλιστών. Αυτή θα είναι και η διέξοδος από τη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία γιατί "αν μείνουμε εκεί η Ευρώπη θα πάει στα βράχια" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Έχει δρομολογηθεί από την ημέρα που εξελέγη η παρούσα κυβέρνηση ένας σχεδιασμός, μία στρατηγική της παρένθεσης σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για την ενδιάμεση κατάσταση της «θεωρίας των δύο άκρων» που θεωρεί ότι η αριστερά στην κυβέρνηση είναι ένα λάθος της φύσης και της κοινωνίας, γρήγορα, η παρένθεση θα κλείσει και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Στόχος τους είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης, όχι μόνο να αποτύχει αλλά να ταπεινωθεί ώστε κατά τη ρήση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ο κόσμος να έχει μια απόσταση από την Αριστερά.

Τρεις είναι οι λόγοι που η χώρα υφίσταται τις πιέσεις, πρώτος ότι πρόκειται για μια μικρή χώρα στην οικονομία, μεγάλη για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν σοβαρά προβλήματα οι οποίες όμως δεν υφίστανται τέτοιου είδους πίεση εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο δεύτερος λόγος είναι πολιτικός, ότι δεν θα ήθελαν ένα υπόδειγμα αριστερής κυβέρνησης να υποδειχθεί σαν μια προσπάθεια που μέσα από συμβιβασμούς κατάφερε να κάνει κάτι και τρίτος λόγος ότι κάποιοι κύκλοι προωθούν το σχέδιο για μια Ευρώπη με «οικονομικές ζώνες».

Τέλος όπως επεσήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει μια αριστερή αντινεοφιλελεύθερη πρόταση τονίζοντας ότι η συζήτηση αυτή απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις με προοδευτικό πρόσημο καθώς η πολιτική σύγκρουση στο μέλλον θα εντάσσεται στο δίπολο νεοφιλελευθερισμού – αντινεοφιλελευθερισμού.

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr
Δημοσίευση σχολίου