ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τσίπρας-Τουσκ: Να συμφωνήσουμε την Παρασκευή

Την πεποίθησή του ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα είναι σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δε θα παίξουμε


τις κουμπάρες!

ΚΑΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ 2016 ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3%. «ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» ΕΙΠΕ


Μήνυμα προς όσους προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο και να δημιουργήσουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρακολουθήσει παιχνίδια σε βάρος του λαού.

«Πρέπει να τελειώσει εδώ η ατέρμονη διαπραγμάτευση» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι είμαστε μία ανάσα από τη συμφωνία.

Πεποισμένος ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

Την πεποίθησή του ότι το Eurogroup της Παρασκευής θα είναι σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Eurogroup της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία. Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η διάθεση της ΕΕ δεν είναι να τιμωρήσει την Ελλάδα, αλλά να τη βοηθήσει, και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, τιμωρηθεί αρκετά.


Αλ. Τσίπρας: «Δε θα παίξουμε τις κουμπάρες όπως παίζαμε παιδιά»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα χρειαστεί να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο για να έχουμε θετικές εξελίξεις μέσα στον Απρίλιο, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουμε σε σύγκλιση συνόδου των κρατών μελών του Ευρώ, εκφράζοντας. Πάντως, σημείωσε, ότι μάλλον δε θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Κάποιοι μεταφέρουν τα γκολπόστ, δε θα παίξουμε τις κουμπάρες όπως παίζαμε παιδιά» υπογράμμισε με νόημα σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ότι κινδυνεύει και η ενότητα της Ε.Ε..
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επιδόσεις της οικονομίας, είπε πως «έχουμε φέρει δημοσιονομικά αποτελέσματα που εκπλήσσουν φίλους και εχθρούς», ενώ επέκρινε το ΔΝΤ για την αβεβαιότητα, που, όπως είπε, έχει προκαλέσει με τη στάση του.

Όπως τόνισε, το 2016 κλείνει με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς το έτος αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από 3%. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις. Ήδη, έχουμε πιάσει από το 2016 τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που το πρόγραμμα μας θέτει για το 2018. Ήδη, έχουμε πιάσει τον στόχο του 3,5%» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί το αίτημα του πρωθυπουργού για σύγκληση συνόδου των κρατών μελών της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή,  αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις ούτε σχόλια επί αρνητικών σεναρίων.

«Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, δεν θέλω να σχολιάσω επί αρνητικών σεναρίων σήμερα. Είναι πολύ εύκολο να «χαλάσει» όλη μας η καλή δουλειά και να δώσουμε λάθος εικόνα σε τέτοιες υποθέσεις. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου, ξέρω τις υποχρεώσεις μου, ξέρω τα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου. Όμως, αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλω να κάνω μαζί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι να υποστηρίξω τους συναδέλφους μας να φτάσουν σε μια συμφωνία την Παρασκευή» ανέφερε.


Ο Νίκος Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε»


«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση... Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς και κατηγόρησε το ΔΝΤ για κωλυσιεργία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς ενώ σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει "τιτάνια μάχη να μετακινηθεί το όριο από τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα 2% σε 0% καθώς μαζί με τα μέτρα θα ληφθούν και αντίμετρα"." Για κάθε ευρώ μέτρα, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα" σημείωσε και ανέφερε ότι "στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα" όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.

Υπογράμμισε πως η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας που ζητούσε το ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη και απέκρουσε τα περί ευθυνών και για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι " το ΔΝΤ κατηγορείται ανοικτά και από ευρωπαίους ότι κωλυσιεργεί", επαναλαμβάνοντας τη ρήση του πρωθυπουργού περί "μετακίνησης του γκολπόστ".


Εκτίμησε εμφατικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες λέγοντας « όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας».

Κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρα ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε πως « αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά θα παίρνει απαντήσεις».

Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση της ΝΔ λέγοντας ότι έχει μεταβληθεί σε κατήγορο της Κομισιόν.

Ερωτηθείς, εάν πήγε στο νησί Μαργαρίτα στο ταξίδι του στην Κολομβία το 2013 με ιδιωτικό αεροσκάφος απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απέκρουσε τα περί χρηματοδότησης από την Κολομβία και τόνισε πως ο δημοσιογράφος που είχε γράψει ανάλογα για το Podemos έχει καταδικαστεί από δικαστήριο. Απέδωσε δε τα δημοσιεύματα σε φήμες που διαδίδει "ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ κ Άδωνις Γεωργιάδης».


«Μέχρι στιγμής η μονή βεβαιωμένη χρηματοδότηση κομμάτων είναι από τη SIEMENS» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: