ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τσίπρας: Δε θα χρειαστεί Συμβούλιο Κορυφής για λύση




Δεν θα πάμε σε Συμβούλιο Κορυφής για το ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο δείπνο που του παρέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).


Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για το εάν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Νομίζω πως όχι»

Αναφερόμενος στο στοίχημα που είχε βάλει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ τον περασμένο Μάιο, ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τουρισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το στοίχημα το κέρδισε ο ελληνικός τουρισμός και κατ' επέκταση η ελληνική οικονομία, και η Ελλάδα στο σύνολό της διότι ο τουρισμός την κράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και θα δώσει ώθηση στα χρόνια που έρχονται».


Το γερμανικό υπ. Οικονομικών εκφράζεται υπέρ  άμεσης συμφωνίας

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαιώνει συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα. Μιλώντας σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

«Βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας»

«Βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις τοποθετήσεις ευρωβουλευτών της στη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης, της διαπραγμάτευσης, είναι η δεύτερη συζήτηση που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο, σε Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για το ελληνικό πρόγραμμα. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η ΝΔ είχε την ίδια στάση, πλήρης ταύτιση με τους πιο ακραίους κύκλους δίνοντας ένα μήνυμα «βάστα ΔΝΤ και Σόιμπλε μέχρι να έρθουμε εμείς στην εξουσία». Δεν μπορείς με άλλο τρόπο να χαρακτηρίσεις αυτή τη στάση. Έχουν την αυταπάτη ότι με το να συμμαχούν και να ταυτίζονται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών θα γίνουν πιο αρεστοί στον ελληνικό λαό», τόνισε η Ρ.Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA.

Ικανοποίηση  Κορίνας Κρέτσου

Την ικανοποίησή της για την πλήρη απορρόφηση από την Ελλάδα, των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και την κατάκτηση της πρώτης θέσης μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, εξέφρασε η επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση. H κ. Κρέτσου απέδωσε επίσης τα εύσημα στην ηγεσία του υπουργείου για την υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης για το 2016 από το νέο ΕΣΠΑ (11,35% έναντι στόχου 7%) και δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ περήφανη για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, καθώς στήριξε από την αρχή τις προσπάθειες της χώρας για τη διασφάλιση και αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: