ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Φαινόμενα Καματερού σήμερα στα Δικαστήρια Πάτρας

Τα... θύματα του νέου... Καματερού, που ελπίζουν στην εκ Σώρρα Σωτηρία. Κι αυτός ο ίδιος σήμερα, ούτε το... τομάρι του δεν μπορεί να σώσει! Τι τραγική ειρωνεία...


Οπαδοί του φυγόδικου Σώρρα, κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους συμπαραστεκόμενοι στο αίτημά του για αναστολή της ποινής του μέχρι το Εφετείο!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


Φαινόμενα Καματερού, ζήσαμε σήμερα στα Δικαστήρια της Πάτρας, με την υπόθεση Σώρρα. Ενός Καματερού, που την δεκατετία του '70 γύριζε όλη την Αττική με ένα βυτιοφόρο νερό και όπως υποστήριζε ήταν θαματουργό, εναντίον κάθε ασθένειας. Κι έτρεχαν οι δυστυχείς καρκινοπαθείς ανά την Ελλάδα να βάλουν μέσο για να προμηθευτούν μία μπουκάλα από αυτό το... θαυματουργό λάλον ύδωρ! Το οποίο, όπως αποδείχθηκε από χημική ανάλυση και ανεγράφη στον Τύπο, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από νερό της βρύσης που περιείχε σκόνη από τριμμένα ανθρώπινα οστά!

Εφημερίδες σοβαρές υποτίθεται, κονταροχτυπιούνταν, για την σοβαρότητα των υποστηριζομένων από τον απατεώνα Καματερό και κάποιους δήθεν ειδήμονες,  ανάμεσα σε αυτές τις εφημερίδες και οι του Συγκροτήματος ΔΟΛ, που στις ημέρες μας γνωρίζει την κορύφωση των επίχειρων μίας «κίτρινης» δημοσιογραφικής απαξίας και όχι ενημέρωσης, που υπηρέτησαν αόκνως, από την πρώτη ημέρα της έκδοσής των έδώ και κοντά έναν αιώνα, μη εξαιρουμένων των κατοχικών χρόνων, που δουλοπρεπώς είχαν μετατραπεί σε γραφείο Τύπου του Γ΄ Ράιχ. Αντίστοιχα τέτοιες εφημερίδες είχαμε και στην Πάτρα, κατά την Κατοχή και επί δικτατορίας επιλήσμονων  συνταγματαρχών!

Τιμητική εξαίρεση, στο ζήτημα Καματερού, αποτέλεσαν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Αυγή», που από τις πρώτες ημέρες καυτηρίασαν την Μεσιανική αντίληψη, που καλλιεργούνταν εντέχνως!  
Αντίθετα, θλιβερή παρουσία ήταν αυτή της τότε κυβέρνησης, που ποτέ δεν επενέβη να αρπάξει τον απατεώνα και να τον προσαγάγει στο Δικαστήριο, όπως συμβαίνει σήμερα με τον καταδικασθέντα Σώρρα.

Μα και αργότερα, μέχρι τις μέρες μας, μήπως ξεχάσαμε, τους κατά καιρούς σωτήρες, όπως αυτούς που έβαλαν στην τσέπη μικροκαταθέτες του Χρηματιστηρίου, στο οποίο Χρηματιστήριο, μία δράκα απατεώνων κατασκεύαζε μετοχές-φούσκες και τις πουλούσε αδρά στους ανίδεους, που το νόμισαν λέσχη τζογαδόρων;

Και το χειρότερο ήταν, πως σε αυτή την άγνοια πάνω, στήθηκαν πολιτικές καριέρες και ένας υπουργός με έναν πρωθυπουργό να βγαίνουν στο γυαλί των δήθεν ανήξερων... λαγωνικών του Χρηματιστηριακού χώρου και να υποστηρίζουν, πως αφού πάει καλά το Χρηματιστήριο, άρα πάει καλά και η Οικονομία. Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι του 1999 και μαζί του η κατάρρευση ονείρων  και η αποκάλυψη χρεωμένων νοικοκυριών, που έβαλαν ενέχειρο το χωράφι τους στο χωριό για να πάρουν χρήμα και να το ακουμπήσουν στο... ναό του Κέρδους.

Και η ειρωνία της Ιστορίας είναι ότι ο πρωθυπουργός της εποχής εκείνης, προβάλλει από τα ίδια  ΜΜΕ, που καταχρεωμένα στις τράπεζες σήμερα, τον προωθούν ως... Σωτήρα, διότι οι σημερινοί κρατούντες τα ηνία της Κυβέρνησης δεν τα καταφέρνουν. Οπότε να κλείσει η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να ησυχάσουν οι άνθρωποι από παραπομπές στη Δικαοσύνη, αφού θα έχουν παραγραφεί τα ανομήματά τους!

Και για να μην νομισθεί ότι κινούμαι από αντιπολιτευτικά ή αντιφασιστικά, αντιδικτατορικά ελατήρια, αν και δεν αρνούμαι την πολιτική μου τοποθέτηση, θα υπενθυμίσω ότι και στην περιοχή Αχαΐας, κατά τα πρώτα χρόνια που το ελληνικό κράτος ζητούσε να στηριχθεί στα πόδια του και να ορθώσει το παράστημά του, δεν έλλειψαν τέτοια φαινόμενα, που απάδουν της αξιοπρέπειας του πολίτη.

Ένας καλόγηρος της κακιάς ώρας, γνωστός απατεώνας, με το παρατσούκλι «Παπουλάκος», γύριζε την επαρχία Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ξεσήκωνε τα μυαλά των αθώων πολιτών στις αγροτικές περιοχές, πως τάχα θα ζήσουν καλύτερες μέρες οι Έλληνες εάν επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστών, που είχε επιβληθεί με δήθεν, θεϊκή βούληση. Εν ολίγοις ασκούσε αντιπολίτευση, με βάσει τη θρησκεία!

Και να που η Ιστορία έχει γυρίσματα. Οι οπαδοί του Πατρινού Αρτέμη Σώρρα κατέκλυσαν από το πρωί σήμερα τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των δικαστηρίων της Πάτρας αλλά και το πεζοδρόμιο στην οδό Γούναρη, φωνάζοντας συνθήματα για τον… «αρχηγό» τους και ζητώντας την αθώωσή του.

Σήμερα, στο τριμελές δικαστήριο κακουργημάτων εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της ποινής φυλάκισης του Αρτέμη Σώρρα. Το αίτημα είχε καταθέσει ο δικηγόρος του ζητώντας την αναστολή της ποινής του φυγόδικου Πατρινού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του από το Εφετείο. Αλλά τελικά ζήτησε αναβολή για να προσκομίσει κι άλλα στοιχεία. Προφανώς θα τα έχει στο σεντούκι ο Αρτ. Σώρρας.

Κι αν θελήσει να φθάσει μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης ελπίζοντας σε δικαίωση, να παραμένει ελεύθερος, διότι που ξέρει κανείς; Μπορεί νάρθει στα πράματα πάλι η Δεξιά και επαναληφθεί η τακτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, τι «ψηνόταν» στην ελληνική κοινωνία. Μέχρι που βγήκε και δικαστής και έδωσε ελπίδες στον υποψήφιο... Σωτήρα μας, με τις ομολογίες που αγόρασε από το Μοναστηράκι. Κι ως τότε ίσως και πάλι αρχίσει το γαϊτανάκι με τις εκπομπές και τα ρεπορτάζ της «Τράπεζας Ανατολής», που με το στανιό θέλησαν να μας νομιμοποιήσουν τις μετοχές της, παρόλο που είναι ακυρωμένες από το ελληνικό Δημόσιο.    

Αλλά αυτά είναι κοινωνικά φαινόμενα, που παρουσιάζονται όταν η κοινωνική σήψη λαμβάνει διαστάσεις και αρχίζουν τα όριά της δυσδιακρινόμενα να εμπλέκονται με αυτά της οικονομικής δυσκολίας ή της ελπίδας για γρήγορο οικονομικό κέρδος.

Ποιοι στηρίζουν τις αρλούμπες Σώρρα, περί εξαγοράς του ελληνικού χρέους με τα 600 δισ., που δήθεν αξίζουν οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, τις οποίες κατέχει; Μα ποιοι άλλοι από αυτούς, που έτρεξαν να προμηθευτούν τις... εξ ουρανού σωτηρίας παπατζήδικες μετοχές. Για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Το ίδιο Δημόσιο, που το βλέπουν ως ανάχωμα στις επιδιώξεις τους, αλλά το χρέους τους προς αυτό ως... μαγκιά, που άλλοι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να το εξοφλήσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: