ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

1o Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Μαζί να χαράξουμε τον δρόμο»


«Δεν Γυρνάμε Πίσω – Μαζί Να Χαράξουμε Τον Δρόμο – Συλλογικότητα, αγώνας, αλληλεγγύη». 
 
Αυτό είναι το μήνυμα, που θα κυριαρχεί στις τάξεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο, όπου  θα συζητηθούν οι θέσεις της οργάνωσης και το σχέδιο καταστατικού. 
 
Ο προσυνεδριακός διάλογος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, στις 2 Απριλίου με την ψήφιση των προσυνεδριακών κειμένων και την εκλογή αντιπροσώπων από τις Οργανώσεις Μελών. Δυο από τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας ο Θάνος Νασόπουλος και ο Μαρίνος Μπουλούτης μίλησαν «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για τους στόχους του συνεδρίου.
 
«Υπάρχει ένα τρίπτυχο πάνω στην εργασία, τα δικαιώματα και την παιδεία. Είναι βασικά πεδία παρέμβασης για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και είναι βασικά πεδία παρέμβασης, γιατι έτσι τα ορίζει και η συγκυρία σήμερα. Βάλλονται τα δικαιώματά μας, οι νέοι δεν βρίσκουν εργασία και η παιδεία θεωρούμε ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μπει σε μια κατεύθυνση, της είχε επιβληθεί από τον νεοφιλελευθερισμό και τις κυβερνήσεις, που τον υπηρετούσαν , τώρα γίνεται μια προσπάθεια να αναστραφεί αυτή η κατεύθυνση , που είχε πάρει ο χώρος της παιδείας. 
 
Τα βασικά επίδικα του συνεδρίου, πάνω σε αυτό το τρίπτυχο, είναι να ορίσει η οργάνωσή μας μέσα από το συνέδριο ένα πολιτικό σχεδιασμό, αλλά και τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με αιχμή, το πώς η νεολαία σύριζα θα μαζικοποιηθεί και το πώς θα συγκροτήσει ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο θα απαντά στα προβλήματα και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων» ανέφερε ο Θάνος Νασόπουλος.
 
Ο Μαρίνος Μπουλουτής εξέφρασε τις απόψεις του για τον χώρο της παιδείας και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι είναι ικανοποιημένοι σε ένα βαθμό με αυτά, που έχουν γίνει μέχρι ώρας από την κυβέρνηση, ωστόσο «κρίνουμε ότι υπάρχουν κι άλλα πολλά βήματα να γίνουν εκ μέρους της κυβέρνησης, τα οποία τα έχουμε κι εμείς σαν πολιτικό μας σχέδιο, τα έχουμε στις επεξεργασίες μας και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τα διεκδικούμε και να τα μεταφέρουμε στις δημοκρατικές μας διαδικασίες , στις γενικές συνελεύσεις και να τα συζητάμε με τους συμφοιτητές μας. 
 
Αυτό, το οποίο εγώ θα ήθελα να πω, για την κατάσταση, την οποία βιώνουμε, ο κάθε μέσος φοιτητής σήμερα στο πανεπιστήμιό του και στο ΤΕΙ του, είναι μια κατάσταση τραγική, η οποία έχει έρθει στην τριτοβάθμια από παρεμβάσεις και νομοσχέδια, που έχουν υπάρξει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 
 
Ήρθαν να επισφραγίσουν και να επιβεβαιώσουν το νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιό τους για το ΑΕΙ του σήμερα. Ένα πανεπιστήμιο εντατικοποίησης , χωρίς δημοκρατία, χωρίς συνδιοίκηση, χωρίς συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα λήψης αποφάσεων , της καθηγητικής αυθαιρεσίας, μια σειρά από πράγματα, που μέσα σε αυτά κανένα λόγο δεν έχει ο φοιτητής».
 
Τα δυο μέλη της νεολαίας του κόμματος τοποθετήθηκαν για το προσφυγικό, για την εργασία, τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων, τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και τις αντιδράσεις, που προκάλεσε το  ερωτηματολόγιο τους.
Ακούστε τις απαντήσεις τους επί των συγκεκριμένων θεμάτων στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: