Σύμφωνα με καταγγελίες απο το ΚΕΕΡΦΑ, το τραγικό γεγονός οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη μετά το δεκαοκτάμηνο


Σοκ προκαλεί η είδηση ενός ακόμη θανάτου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, του τέταρτου κατά σειρά. Είδηση που παραπέμπει σε κινηματογραφικές σκηνές από την ταινόα "Εξπρές του μεσονυκτίου"!
Περίπου στις 8 το βράδυ ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ ότι βρέθηκε κρεμασμένος ένας 28χρονος, πακιστανικής καταγωγής. Στο στρατόπεδο έσπευσαν αμέσως κλιμάκιο απο το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής καθώς και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με καταγγελίες απο το ΚΕΕΡΦΑ, το τραγικό γεγονός οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη μετά το δεκαοκτάμηνο και έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο Αφγανού πρόσφυγα από φυματίωση.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κατριβάνου
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον αναπληρωτή υπουργό Γ. Πανούση και τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αύριο το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην Αμυγδαλέζα.

Κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας γιατί δεν έχει κλείσει ή δεν έχει μετατραπεί σε ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας το κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, τονίζουν ότι είναι ένα από τα στρατόπεδα κράτησης που δεν μπορούν να μετατραπούν σε ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας - αφενός λόγω θέσης, αφετέρου γιατί εκεί υπάρχουν ακόμα εγκαταστάσεις της Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, οι υπάρχουσες δομές δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους κρατούμενους που βρίσκονται σήμερα έγκλειστοι εκεί, και προφανώς δεν είναι δυνατό οι άνθρωποι να αφεθούν δίχως μέριμνα στην ευρύτερη περιοχή. "Αυτοί είναι οι όροι του προβλήματος, είτε επί ΝΔ είτε επί ΣΥΡΙΖΑ", υπογραμμίζουν και προσθέτουν ότι "η διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση που τον δεσμεύει να κλείσει τα στρατόπεδα, ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει στα κινήματα και αγωνίστηκαν γι' αυτό, αξίες που δεν του επιτρέπουν να πάει πίσω και δυναμικό που νοιάζεται και θα δουλέψει για να υπερβεί τις αντικειμενικές δυσκολίες".

"Η απελευθέρωση, σε πρώτο χρόνο, των ασθενών, των ανηλίκων, των αιτούντων άσυλο, ανθρώπων που είναι εγκληματικό να κρατούνται, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα, μέχρι το κολαστήριο να περάσει οριστικά στην ιστορία ως το πιο φονικό στρατόπεδο της ελληνικής ιστορίας μετά το '74", υπογραμμίστηκε με έμφαση.