ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τελετή Μνήμης για τους εκτελεσμένους στη μάντρα του νοσοκομείου "Σωτηρία"

Το Μνημείο των εκτελεσμένων του Εμφυλίου. Τώρα συμπληρώνεται με τα ονόματα των αγωνιστών του αντιναζιστικού αγώνα.
 
Την Κυριακή, ώρα 11 π.μ. από τον "Αττικό Τύμβο"

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Ομίλου Μνήμης Εκτελεσμένων Αγωνιστών 1941-1952 «ο Αττικός Τύμβος» στις 11 το πρωί της ερχόμενης  Κυριακής 29 Μαΐου 2011 διοργανώνει τελετή Μνήμης των εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα, την ίδια ημέρα προχωρεί στα αποκαλυπτήρια της πλάκας που είναι χαραγμένα τα ονόματα των εκτελεσμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής 1941-1944, έξω από τη μάντρα του νοσοκομείου «Σωτηρία», στου Γουδή.

 ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ

 Όπως αναφέρει η ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας, αντιπροσωπεία της οποίας θα παραβρεθεί στην τελετή, στην Αθήνα έχουν εκτελεσθεί από τα ναζιστικά στρατεύματα αρκετοί Πατρινοί, μεταξύ των οποίων οι:
Αναστασίου Αλέξιος, ιδιωτ. υπάλληλος, τον εκτέλεσαν στις 24-5-44. Αραβαντινός Σπυρίδων εκ Πατρών, κάτοικος Αθηνών, ετών 21, τον εκτέλεσαν στις 23-11-43. Ζαχαράτος Γεράσιμος, καροτσέρης, τον εκτέλεσαν στις 11-4-44 στην Καισαριανή. Καβαλλιεράτος Γεράσιμος του Σπυρ., εργάτης, τον εκτέλεσαν στις 20-9-43. Κουσόπουλος Αλέξ., Γραμματέας Εθν. Αλληλεγγύης Πελοποννήσου, τον εκτέλεσαν στο Δαφνί. Λαδάς Γεώργιος, ελαιοχρωματιστής, τον εκτέλεσαν στις 10-4-44. Παπαδόπουλος Βασ. (ή γεροΔήμος), επικεφαλής ΕΑΜ Πάτρας, πρώτος Γραμματέας της οργάνωσης Πάτρας του ΚΚΕ, τον εκτέλεσαν Γερμανοί στο δάσος Δαφνί.
Επίσης: Η 32χρονη, μαία στο επάγγελμα,  Βάσω Νικολοπούλου που συνελήφθη στις 3-4-44, η Αγγλίδα, από το Κάρντιφ, Μάρτζορυ Δημοπούλου, είχε παντρευτεί Έλληνα και εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, η 33χρονη Ακριβή Νικολετοπούλου, η Μαρία Χατζοπούλου (Μανταλένα) που ήταν χορεύτρια του Δημοτικού Θεάτρου ’’Απόλλων’’ της Πάτρας, ο τενόρος Λέανδρος Καβαφάκης, η 25χρονη Μαρία Μεντζελοπούλου, φαρμακοϋπάλληλος της Πάτρας, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πρεβεδούρος, ο Τάκης Φλούδας που έμενε στην οδό Μαιζώνος, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Ευσταθίου, η Σίνα Φραγγέα, ο Ανδρέας Σκαρπέτας και ο Παναγιώτης Κόντης.
Το μνημείο ευρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου «Σωτηρία», Λεωφόρος Μεσογείων 152.


Δεν υπάρχουν σχόλια: