ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στηρίζει την αντικυβερνητική διαμαρτυρία ο ΠΑΣΟκογενής Δήμαρχος της Πάτρας


Ο "στρατηγός" Γιωργάκης σημειώνει επί χάρτου τις μίζες που έπερναν οι συντρόφοι του Τσουκάτος, Μαντέλης κ.ά. για Ολυμπιακούς Αγώνες, S4I, Ζimens, Βατοπέδι.


«Η φωνή της ανεξάρτητης Πάτρας πρέπει να φτάσει παντού» δηλώνει

«ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξή μου στις κινητοποιήσεις των Πατρινών πολιτών και καλώ όλους  τους πολίτες της Πάτρας, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής ή πολιτικής αναφοράς, να στηρίξουν αυτό το αυθόρμητο και καθαρό κίνημα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια καπελώματος. Η φωνή της ανεξάρτητης Πάτρας πρέπει να φτάσει παντού». Με την παραπάνω δήλωση της 25ης Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Πατρέων τάσσεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Μνημονίου και υποστηρίζει:
«Οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όπως και στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, δεν στέλνουν απλώς το μήνυμα της διαμαρτυρίας ενάντια σε όσα συνθλίβουν τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Δεν είναι απλώς μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των νέων ανθρώπων που διαγράφεται θολό και αβέβαιο.  Είναι ταυτόχρονα και ένα μήνυμα   δύναμης και  αισιοδοξίας, ένα μήνυμα αφύπνισης των ενεργών πολιτών που δεν στοιβάζονται κάτω από κομματικές ομπρέλες, που  διεκδικούν με τον δικό τους τρόπο και με τα δικά τους εκφραστικά μέσα τα δίκια τους, που  απαιτούν να ακουστούν, που γυρίζουν την πλάτη τους στους επαγγελματίες της πολιτικής, σε όσους κατεδάφισαν την οικονομία της χώρας και υποθήκευσαν το μέλλον τους.
Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι η ελπίδα μας για το αύριο. Είναι οι μόνοι που με τις θέσεις και  τις ιδέες τους, με τη δυνατή μαζική ανεξάρτητη φωνή τους,  μπορούν να ανακόψουν την πορεία της καταστρατήγησης  των δικαιωμάτων τους και την καταδίκη της χώρας και των ανθρώπων της, στην φτώχεια και τον αποκλεισμό.
Είναι οι μόνοι που μπορούν να κατεδαφίσουν τη νοσηρότητα και να χτίσουν στη θέση της το καινούργιο».

ΔΗΜΑΡΑΣ: ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ Πάτρας στην πανελλαδική απεργία της 11 Μάη. Το δηλώνουν και στο πανό που έφτιαξαν "υπάλληλοι και άνεργοι αγωνιζόμαστε μαζί". Ένα νέο κίνημα ανατέλει
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη 26-5-11, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξής και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γ. Δημαράς, με θέμα το Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό», που διεξάγεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του αθλητικού ομίλου «Γαλήνη», στα Δεμένικα Πατρών.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Όλοι μας σήμερα γινόμαστε μάρτυρες, όπως και οι πολίτες όλων των υπολοίπων πόλεων της χώρας μας, των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων, νέες στρατιές ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας  και που δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένοι, δεν τους γνωρίζουμε καν. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί νέες κοινωνικές συνθήκες. Δημιουργεί νέες κοινωνικές απαιτήσεις. Πάνω απ΄ όλα όμως δημιουργεί την απαίτηση  μιας νέας αντίληψης περί κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Στην Ελλάδα σήμερα ένα επίσημο ποσοστό ανεργίας 15% και άνω, που μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατομμύριο περίπου ανέργους κι αν υπολογίσω ότι τα ανεπίσημα ποσοστά ανεργίας φθάνουν στο 30% τότε μιλάμε για 1,5 με 2 εκατομμύρια ανέργους. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ζουν με μισθούς και συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας! Στην περιοχή μας δε, τα πράγματα καταγράφονται τραγικά και αυτό το βιώνουμε οι πάντες. Θυμάμαι μιας και μιλάμε για γκολ και ποδόσφαιρο, το Μουντιάλ του Μεξικό το 1986 όπου ο φτωχός λαός διαδήλωνε με σύνθημα ’’Δεν θέλουμε γκολ, θέλουμε φασόλια’’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: