ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Επιμένει το κίνημα των «νέων του Μάη», κατά του Μνημονίου!


   Στην Πάτρα και τη Δυτ. Ελλάδα δίνει παρών στις πλατείες 
Οι "G8"  στη Νορμανδία μεθοδεύουν φαλκίδευση του διαδικτύου


25-5-11. Λίγο πριν νυχτώσει όλα έδειχναν ότι η συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα  σκληρά κυβερνητικά μέτρα του Μνημονίου, θα αποτελούσε σταθμό και μέτρο σύγκρισης για την μελλοντική δυναμική των κομμάτων

 Πάτρα, Τετάρτη βράδυ, 25-5-11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ τον ανένδοτο Αγώνα του Γιώργη Παπανδρέου την δεκαετία του ’60 στην Πάτρα, ήταν αυτή που έγινε στην πλ. Γεωργίου της πόλης στις 25-5-11, ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση του εγγονού Γ. Παπανδρέου. Πάνω από 7.500 οι διαμαρτυρόμενοι, νέοι στην πλειοψηφία τους και αυθόρμητοι στο κάλεσμα που έγινε μέσω διαδικτύου και χωρίς κομματική παρότρυνση. Αυτά παρ’ όλο που στη συγκέντρωση θεάθηκαν περαστικά από το χώρο, στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Αισθητή έγινε η παρουσία κομματικών στελεχών από τον ΣΥΝ, την Νεολαία του και τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία με διακριτικότητα παρευρέθηκαν στην πλατεία, ενώ και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, σε ομιλία του γραμματέα της τοπικής Ένωσης εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, που κινδυνεύουν να κλείσουν.
Χαρακτηριστικό της μη αποδοχής κομματικοποίησης της διαμαρτυρίας είναι το γεγονός που συνέβη στην αρχή της συγκέντρωσης. Μέλη από το τοπικό ΚΚΕ άρχισαν από το κάτω μέρος της πλατείας το μοίρασμα προκήρυξης που καλούσε σε συγκέντρωση φορέων του κόμματος εναντίον των κυβερνητικών μέτρων το Σάββατο 28-5-11 στην Πάτρα. Μόλις όμως τους αντιλήφθηκε μερίδα συγκεντρωμένων τους υπέδειξε εάν θέλουν να μείνουν, τότε να σταματήσουν το μοίρασμα. Έτσι οι του ΚΚΕ αποχώρησαν άπρακτοι.
Διαμαρτυρίες έγιναν και στις άλλες πόλεις της Δυτ. Ελλάδας, Αγρίνιο, Αίγιο κ.λ.
Στο μεταξύ στη Σύνοδο των G8 στην Νορμανδία, είναι καλεσμένοι οι επικεφαλής των δυο μεγαλύτερων διαδικτυακών κονσόρτσιουμ και αυτό εγείρει υποψίες ότι  οι «8» μεγάλοι του κόσμου «ψήνουν» λύσεις ελέγχου του διαδικτύου, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μετά το Σιάλτ και τη δημιουργία του Κοινωνικού Forum, που  μέσω υπολογιστών έφερε σε επαφή εκατομμύρια κόσμου στον πλανήτη με ίδια αιτήματα και στη συνέχεια με την επανάληψή του στη Γένοβα, στη Χαλκιδική, το Ναύπλιο, τα Χανιά και τώρα με την διαμαρτυρία εναντίον του Μνημονίου, το τοπίο αλλάζει.
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση για τους μνημονιακούς της κυβέρνησης δημοσιογράφους (Παπαχελάς, Πρετεντέρης, μεγάλα ΜΜΕ κ.ά.) καθώς απεδείχθη ότι η νέα γενιά δεν χαλιναγωγείται από την τηλεοπτική τρομοκρατία. Αντίθετα, αγανακτισμένοι εναντίον της κοινοτικής Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ήσαν οι νέοι που σχολίαζαν ότι με τις δηλώσεις της περί πτώχευσης «έπαιξε το ρόλο του λαγού για τον εγγονό Παπανδρέου».

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Γεωργίου.
 
Πάτρα, Πέμπτη απόγευμα, 26-5-11 

(Η παρακάτω σχετική ενημέρωση είναι από το The Best της Πάτρας)

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ του patras greek revolution γέμισε από νωρίς με προτάσεις πολιτών για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Υπάρχουν αυτοί που προτείνουν να μεταβούν όλοι στην πλατεία με άδειες… κατσαρόλες, με λευκές μπλούζες αλλά και λουλούδια.
Οι διαχειριστές της σελίδας ζητούν από τους πολίτες να μην αφήσουν σκουπίδια στην πλατεία στη διάρκεια της παρουσίας τους, καλούν τα κόμματα και τους συνδικαλιστές να απέχουν και προτείνουν στους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο με τα ποδήλατά τους. Παράλληλα προτείνεται μια σειρά δρώμενων που θα έχουν ενδιαφέρον για τους παριστάμενους όπως για παράδειγμα οι καλλιτέχνες να φέρουν μαζί τους τα καβαλέτα τους, οι μουσικοί τις κιθάρες τους κτλ.
Ο βροχερός καιρός που επικρατεί στη δυτική Ελλάδα πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί τους πατρινούς που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν και στην αποψινή εκδήλωση ακόμη κι αν χρειαστεί να παραμείνουν κάτω από μια ομπρέλα. Μέχρι ώρας στη σχετική σελίδα στο facebook έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι.
Οι συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας θα επαναληφθούν απόψε μετά τη χθεσινή πρωτοφανή συμμετοχή.
Ο ενθουσιασμός για τη χθεσινή κινητοποίηση αλλά και η διάθεση για συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση είναι διάχυτος και στο facebook.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καλούν τους Πατρινούς να δώσουν δυναμικό παρών και απόψε, με στόχο στην πλ. Γεωργίου να βρεθεί περισσότερος κόσμος από χθες.
Συγκεκριμένα στην ειδική σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook αναφέρουν: «Πρέπει να κλιμακώνουμε συνεχώς τις κινητοποιήσεις μας. Αυτό που ξεκίνησε εχθές θα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά. Περιμένουν πως και πως για να πουν ότι ήταν κάτι που "ξεφούσκωσε"».
Στη σελίδα του Patras Greek Revolution πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν αναρτήσει σχόλια και εκφράζουν διάθεση για συνέχεια των κινητοποιήσεων, καθώς και για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωσή τους. Το μήνυμα που πέρασε χθες στους κυβερνώντες από την Πάτρα και τις άλλες πόλεις, μέσα από τη σιωπηρή διαμαρτυρία, ήταν ηχηρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: