ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σεμνή τελετή αποκαλυπτηρίων στη "μάντρα της Σωτηρίας"



Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια

Από τον "Αττικό Τύμβο" την Κυριακή 29-5-11

Με τη συμμετοχή αγωνιστών της Αντίστασης, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και με την παρουσία των μαχητών της τρίτης ηλικίας που στα νιάτα τους, ως πολίτες ή αξιωματικοί, έγραψαν χρυσές σελίδες στην Ιστορία του αντιναζιστικού αγώνα, έγιναν την Κυριακή 29-5-11, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους ναζί τα έτη 1943 και 1944, εκ μέρους του «Ομίλου Μνήμης Εκτελεσμένων Αγωνιστών ο Αττικός Τύμβος».
Όρθια η κα Ξανθή Παπαναστασίου, πρόεδρος του   "Αττικού Τύμβου". Πίσω της η περίφημη μάντρα της   "Σωτηρίας"
 Εξήντα επτά χρόνια από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας  της χώρας μας, στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου Σωτηρία στου Γουδή, συνήθη τόπο εκτελέσεων, μια περίτεχνη αναθηματική, τεράστια μεταλλική πλάκα, έργο που αφιλοκερδώς προσέφερε ο αρχιτέκτονας Ιάκ. Ποταμιάνος και που με την τεχνολογία των λέηζερ είναι χαραγμένα τα ονόματα - μεταξύ αυτών και Πατρινών - όσων πατριωτών διέσωσε η ιστορικά μνήμη, θα θυμίζει στις επόμενες γενεές ότι σε αυτό τον τόπο η ναζιστική θηριωδία δεν έχει ξεχαστεί. 

Αριστερά ο αρχιτέκτων κ. Ιάκωβος Ποταμιάνος, ανηψιός εκτελεσμένου αγωνιστού που φέρει το ονοματεπώνυμό του και δεξιά ο Γιώργος Μόσχος Γραμμ. της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας, που εκπροσώπησε την πατραϊκή Εταιρεία
Η εκδήλωση άνοιξε με τρισάγιο που διάβασε ιερέας και με ομιλία της κας Ξανθής Παπαναστασίου, προέδρου του «Αττικού Τύμβου», η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Όσοι βρίσκονται σε αυτά τα ατσάλινα βιβλία, μετά την εκτέλεσή τους ρίχτηκαν σε λάκκους με έναν αριθμό κι όχι πάντα και χωρίς όνομα. Πολλών αγωνιστών οι γονείς δεν πρόλαβαν να δουν την τιμητικά αυτή αποκατάσταση». Ακολούθησαν χαιρετισμοί και καταθέσεις λουλουδιών και στεφάνων. Την ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας εκπροσώπησε ο Γιώργος Μόσχος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: