ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ακυρώνατε παραγγελίες των ΕΑΣ, τώρα ξεπουλάτε τον εξοπλισμό τους

 

Ν. Παππάς: Να αποσύρετε αμέσως τη σχετική τροπολογία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Παρέμβαση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Επιλέξατε να ακυρώσετε παραγγελίες που είχαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και τώρα φέρνετε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να ξεπουλήσει, να εκποιήσει τον εξοπλισμό τους», τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. «Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Να αποσυρθεί τώρα το άρθρο 4 της τροπολογίας και να έρθετε στις αρμόδιες επιτροπές για εκτενή συζήτηση», συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπενθύμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πάρει δύο πρωτοβουλίες, που άπτονται της οικονομικής πολιτικής». Η πρώτη, σημείωσε, «έχει να κάνει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για τη στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες και για τις εκθέσεις διάθεσης των μετοχών». Όπως είπε, «θα μελετήσουμε ποιοι είναι αυτοί οι σύμβουλοι που συνέστησαν την πώληση των μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες σε αυτή τη συγκυρία». Για να συμπληρώσει: «Ακόμα και αν ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος πουλούσε τις μετοχές αυτή τη στιγμή και όχι στον χρόνο που εσείς διαλέξατε να πουλήσετε, το δημόσιο θα είχε μισό δισ. ευρώ περισσότερα κέρδη. Δεν μιλάμε για τις τιμές στόχου, με βάση τις οποίες θα είχαμε 1,5 δισ. ευρώ παραπάνω κέρδη». Κάλεσε δε την κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να κάνουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, καθώς εδώ δεν χρειάζονται απουσίες ή εύγλωττες σιωπές».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για το επίπεδο της απασχόλησης όλων των ωφελούμενων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Διότι εσείς ισχυρίζεστε ότι ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό κομμάτι του Ταμείου πάει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και εμείς το αμφισβητούμε. Καταθέστε, λοιπόν, τη λίστα με το επίπεδο απασχόλησης ανά ωφελούμενη επιχείρηση για να συνεννοηθούμε, να δούμε τι εννοείτε εσείς μικρή και μεσαία επιχείρηση και τι εμείς».

Ν. Παππάς: Ακυρώνατε παραγγελίες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τώρα ξεπουλάτε τον εξοπλισμό τους - Να αποσύρετε αμέσως τη σχετική τροπολογία

Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια: