ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκαν μεν, αλλά με 40χιλ. ευρώ ελεύθεροι οι 6


Το γεγονός προκάλεσε την οργή των συγγενών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν καρέκλες στην αίθουσα των δικαστηρίων

«ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…», ΦΩΝΑΖΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης από 3 ως 111 χρόνια στοπυς νκαταδικασθέντες για τη φονική πυρκας γιά στο Μάτι, με εκτιτέα όμως ποινή τα 5 έτη. Έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι εφόσον η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, για το σύνολο της ποινής περίπου τις 40 χιλ. ευρώ. Το γεγονός προκάλεσε την οργή των συγγενών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν καρέκλες στην αίθουσα των δικαστηρίων.

Σημειώνεται πως ελαφρυντικό για πρότερο σύννομο βίο αναγνωρίστηκε στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη, ενώ το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους Βασίλη Ματθαιόπουλο και στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα επέβαλε στους:

  • Σωτήρη Τερζούδη Αρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Βασίλη Ματθαιόπουλο υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών
  • Ιω. Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Νικ. Παναγιώτοπουλο, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Χαράλαμπο Χιόνη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη
  • Κων. Αγγελόπουλο, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών

Το δικαστήριο καταλόγισε στους καταδικασθέντες τον μη συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων, το αλαλούμ που επικρατούσε, το ότι δεν κινητοποιήθηκαν τα πλεούμενα αλλά ούτε τα πλοιάρια προκειμένου να διασώσουν τον κόσμο που πνίγηκε μέσα στη θάλασσα.

Παράλληλα, στους επίγειους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής καταλόγισε ότι δεν έκαναν την αναγκαία εισήγηση για την οργανωμένη απομάκρυνση των ανθρώπων και την ενημέρωση του κοινού μέσω των ΜΜΕ. Ωστόσο και αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων. «Να τους δώσετε και επαίνους» ακούστηκε να φωνάζει κάποιος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Αντιδράσεις των συγγενών

 «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο, θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους!» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

«Περίμενα έξι χρόνια, θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Δε μπορώ Κυρία πρόεδρε, δεν μπορώ», φώναξε μία γυναίκα, ενώ το δικαστήριο αναγκάστηκε σε εκείνη τη φάση όταν είχε ανακοινωθεί η απόφαση και θα ακολουθούσαν οι ποινές, να διακόψει με τους συγγενείς να γιουχάρουν και να χειροκροτούν ειρωνικά την έδρα.

«Να καείτε στην κόλαση, να καείτε όπως τα παιδιά μας», φώναξαν άλλοι συγγενείς, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

«Κοιτάξτε με στα μάτια, πού ήσασταν δεν είστε διπλα μας, όλοι αθώοι;

Έχετε χάσει παιδιά; Με κοιτάτε στα μάτια; Ντροπή σε όλους. Ούτε μία συγγνώμη; Έχουμε μείνει άφωνοι όλοι. Στο διάολο, είστε καταραμένοι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη…», φώναζαν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: