ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Αθώα όπως και για την Μάντρα η Ρένα Δούρου για το Μάτι

 


Επί έξι χρόνια όμως, από το 2018, οι μεγαλοσχήμονες της ΝΔ έστησαν καριέρα πάνω στους νεκρούς, κατηγορώντας ασύστολα  την κυβέρνηση Τσίπρα και ζητώντας επί πίνακι της κεφαλή της!

 

Σχολιάζοντας την απόφαση η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τσάγκρη για την αθώωση της τότε περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, είπε στο πρωινό πάνελ του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Εκείνο που έχω να πω για την Ρένα Δούρου είναι, ότι σήμερα μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και για την Ρένα Δούρου, που πέρασε επί έξι χρόνια τα Πάθη, ξημέρωσε Μεγάλο Σάββατο»!

Αθώα κρίθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής από τις κατηγορίες για την τραγωδία στο Μάτι, όπως προ καιρού είχε κριθεί αθώα και για την υπόθεση της Μάντρας.

Στο μεταξύ από το 2018, οι μεγαλοσχήμονες της ΝΔ έστησαν καριέρα επάνω στους νεκρούς κατηγορώντας ασύστολα  την κυβέρνηση Τσίπρα και ζητώντας την κεφαλή επί πίνακι της τότε Περιφερειάρχη, ενώ ο Αρχηγός Τζουβάλας προήχθη σε Γενικό Γραμματέα μόλις ανέλαβε κυβέρνηση ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι περισσότεροι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προήχθησαν --προφανώς για το... ανδραγάθημά τους-- κι έστηναν καριέρα.

Σήμερα  όμως την ενοχή 6 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους για τη φονική φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε το Στ Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η ετυμηγορία των δικαστών ήρθε μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, έπειτα από έξι χρόνια!

Ένοχοι κρίθηκαν με τις αν άλογες ποινές οι:

  • Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος τότε υπαρχηγός
  • Ιωάννης Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ
  • Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών
  • Χαράλαμπος Χιώνης τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής
  • Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικος από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 111 έτη (κατά συγχώνευση) στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη ενώ στον Βασίλη Ματθαιόπουλο επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή 15 ετών και στον κάτοικο Πεντέλης Κωνστ. Αγγελόπουλο, ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Αντιφατικές είναι οι θέσεις των δύο πλευρών, με τους συγγενείς των θυμάτων να μην μένουν ικανοποιημένοι.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….», φώναζαν οι συγγενείς των θυμάτων από την τραγωδία στο Μάτι και μάλιστα κάποιοι κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες και έκλαιγαν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάθε ένας από τους καταδικασθέντες καλείται να καταβάλλει περίπου 40.000 ευρώ.

 «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έχασα ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους», φώναξε μια κοπέλα. «Σήμερα τους καίτε ξανά», αντέδρασαν άλλοι συγγενείς ενώ κινήθηκαν προς το εδώλιο φωνάζοντας «ντροπή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: