ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ για διάρρηξη σε Υπ.Εσ.: Ζητά απαντήσεις για το τι εκλάπη

Αυτά μόνον σε χώρες τύπου Μπανανίας συμβαίνουν. Μέρα μεσημέρι, ένα μήνα πριν τις γενικές εκλογές, έσπασαν την κλειδαριά του Υπ. Εσωτερικών που φυλάσσονται τα αρχεία εκλογικών καταλόγων, έχει περάσει  ένα 24ωρο και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει, λεπτομερώς, τι έχει κλαπεί από τα αρχεία. Το Υπ. Εσ. πάντως,, με σημαντική καθυστέρηση,  καθησυχάζει ότι δεν έχει προκύψει ως τώρα κάποιο στοιχείο. Και με αυτή την ασαφή ανακοίνωση πιστεύει ότι έχει ενημερώσει, ενώ άλλη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ διενεργείται προανάκριση από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών με την συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σημαίνει ότι κάτι τρέχει με τους ηλεκτρονικούς φακέλους των ψηφοφόρων!

Και έχει το θράσος να μιλά για αδιάβλητες εκλογές, όταν βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, από το κόμμα που την στηρίζει, σε υποψήφιά της, για την Ευρωβουλή, ορισμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Τούτων δοθέντων, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τη σιωπή της κυβέρνησης για την περίεργη διάρρηξη που έγινε χθες Παρασκευή 26 Απριλίου  του υπουργείου Εσωτερικών, στο γραφείο του οποίου,  επί της οδού Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας, φυλάσσονται οι φάκελοι των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των αποδήμων, την ημέρα που το ΥΠΕΣ παρέδωσε στις αρχές πόρισμα για το Ασημακοπούλου γκαίητ. Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊσταμένου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

«Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με νεώτερη ανακοίνωσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/4) άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου portal, ιδιοκτησίας του ομίλου Μαρινάκη (πρώην συγκρότημα Λαμπράκη) η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.30 και 14.30 όταν ο διευθυντής συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να του μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο στην οδό Ευαγγελιστρίας.

Η υπάλληλος όταν επέστρεψε στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή αν και την είχε κλειδώσει φεύγοντας, ενώ είχε σημάδια παραβίασης. Άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή της ο οποίος κάλεσε το 100 αναφέροντας το περιστατικό.

Ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 Υπουργείο Εσωτερικών: Διέρρηξαν τη Διεύθυνση Εκλογών


Δεν υπάρχουν σχόλια: