ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Να εφαρμοστούν πολιτικές για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών!»

 

Γ. Πούλου: Να σταματήσει πια η υποτίμηση και η υποβάθμιση των βουνών μας και των κατοίκων τους!

Στην ομιλία της κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Πούλου  υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε κεντρική πολιτική αναγέννησης των ορεινών περιοχών, για να είναι ολοκληρωμένη, οφείλει οπωσδήποτε να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου και δεύτερου βαθμού και με τους επιστημονικούς φορείς.

Έφερε, μάλιστα, το παράδειγμα των χωριών του Ελικώνα, του τόπου καταγωγής της και των δύσκολων συνθηκών ζωής των κατοίκων. Τα βουνά της Βοιωτίας, από τον Κιθαιρώνα, Ελικώνα μέχρι και τον Παρνασσό, έχουν πιεστεί από την άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να είναι ανάστατες και να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να δικαιωθούν.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει έλλειψη διαπιστώσεων και καταγραφών των προβλημάτων. Υπάρχει, όμως, έλλειμμα στοχευμένων πολιτικών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε η δήμαρχος Μετσόβου, «οι μελέτες και οι προτάσεις μένουν στα συρτάρια και τα έργα στα λόγια».

Επανέλαβε την προσωπική της διαθεσιμότητα να συνεισφέρει, όπως είτε σε επίπεδο επεξεργασίας είτε σε επίπεδο διεκδίκησης, σε κάθε πρωτοβουλία των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης των ορεινών περιοχών της Βοιωτίας και όλης της χώρας, με σκοπό την εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών με επίκεντρο τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Να σταματήσει πια η υποτίμηση και η υποβάθμιση των βουνών μας και των κατοίκων τους!

 Γ. Πούλου: Να εφαρμοστούν πολιτικές για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: