ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αλήθειες και ψέματα για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν σταμάτησε τη λειτουργία του ούτε πριν, ούτε μετά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, παραμένοντας πάντα στη διάθεση των σχολείων

 

«Όσον αφορά στις κακοήθειες περί χορταριών, σκουπιδιών και άσχημης όψης οι φωτογραφίες από πρόσφατη επίσκεψη σχολείου στο Π.Κ.Α μαρτυρούν την αλήθεια. Ανέκαθεν, το διάστημα που οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία προτιμούν να επισκέπτονται το Π.ΚΑ είναι ως επί το πλείστον Απρίλιο – Ιούνιο λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Ήδη από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχουν επισκεφθεί δεκατέσσερα τμήματα από σχολεία της Σαντορίνης και της Ανάφης, ενώ μέχρι τις 12 Ιουνίου 2024 έχουν προγραμματιστεί ακόμα έντεκα επισκέψεις».

 

Τα παραπάνω τονίζει ο Δήμος Σαντορίνης με αφορμή υποβολιμαία δημοσιεύματα που φέρουν το κυκλοφοριακό πάρκο του νησιού να ντελεί υπό μαρασμό και να γέμει χορταριών!

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα παρακάτω:

 

«Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Θήρας δέχθηκε μία αήθη και αναίτια επίθεση από τοπικό δημοσιογραφικό μέσο και από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που αναπαρήγαγαν άρθρο που αναφερόταν στη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Βουρβούλο.

Κατ΄αρχήν προς συμπλήρωση του παρατιθέμενου «ρεπορτάζ» και για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αξίζει να αναφερθεί ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Θήρας ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2010  με ενέργειες της τότε Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήρας (Δ.Η.Κ.Ε.Θ) και δή του προέδρου της κου Καφιέρη Ελευθέριου. Ήδη από τότε ο κος Μάρκος Ε. Αλεφραγκής  (Αστυνόμος Α’ Ε.Α και άριστος γνώστης του αντικειμένου σε θέματα τροχαίας) είχε προσφερθεί αφιλοκερδώς να παραδίδει τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην τοπική Αυτοδιοίκηση η Δ.Η.Κ.Ε.Θ περιήλθε υπό καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης οπότε και υπήρξε παύση εργασιών του Πάρκου ώσπου η αρμοδιότητα να μεταφερθεί στον Δημοτικό Αθλητικό  Πολιτιστικό  Περιβαλλοντικό Οργανισμό  Σαντορίνης και έκτοτε ο Οργανισμός προέβαινε ανά τακτά διαστήματα σε ενέργειες καθαρισμού του χώρου και σε συντήρηση των αμαξιδίων. Μάλιστα ο κος Αλεφραγκής συνέχισε για μεγάλο διάστημα την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο και είχε οριστεί υπεύθυνος για την λειτουργία του Π.Κ.Α. με την  4/2013 απόφαση του Δ.Σ. Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. (ΑΔΑ: ΒΕΔΣΟΚΡΨ-Ξ86).

Δεν θα σταθούμε όμως στο παρελθόν αλλά στο σήμερα και για το λόγο αυτό μας θλίβει ιδιαίτερα η συνθήκη, δημοσιογράφοι άνευ λόγου και αιτίας, να δημοσιεύουν ανυπόστατα άρθρα επιχειρώντας να διαταράξουν την κοινωνική συνοχή και να καλλιεργήσουν εντυπώσεις. Ένα απλό τηλεφώνημα στα Γραφεία Διοίκησης του Κλειστού Γυμναστηρίου ή ένα απλό επιτόπιο ρεπορτάζ θα ήταν αρκετό για να αποφευχθεί το ατόπημα περί μαρασμού του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν σταμάτησε τη λειτουργία του ούτε πριν, ούτε μετά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, παραμένοντας πάντα στη διάθεση των σχολείων. Μάλιστα, πέραν του εκπαιδευτικού μέρους, ο χώρος είναι διαθέσιμος καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00 για όσα παιδιά επιθυμούν να τον επισκεφθούν.

 

Όσον αφορά στις κακοήθειες περί χορταριών, σκουπιδιών και άσχημης όψης οι φωτογραφίες από πρόσφατη επίσκεψη σχολείου στο Π.Κ.Α μαρτυρούν την αλήθεια. Ανέκαθεν, το διάστημα που οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία προτιμούν να επισκέπτονται το Π.ΚΑ είναι ως επί το πλείστον Απρίλιο – Ιούνιο λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Ήδη από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχουν επισκεφθεί δεκατέσσερα τμήματα από σχολεία της Σαντορίνης και της Ανάφης, ενώ μέχρι τις 12 Ιουνίου 2024 έχουν προγραμματιστεί ακόμα έντεκα επισκέψεις.

Πάντα τα ΜΜΕ είχαν πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Ταυτόχρονα όμως δουλειά του δημοσιογράφου είναι να διασταυρώνει τα γεγονότα, να αξιολογεί και έπειτα ελεύθερα να τα δημοσιοποιεί. Έχουμε ως Δημοτική Αρχή σταθεί μακριά από παιχνίδια εντυπωσιασμού και ίσως αυτή μας τη στάση να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Παρακαλούμε λοιπόν αφού κάνετε επιτόπια έρευνα και παραθέσετε προς κρίση των αναγνωστών σας πρόσφατες φωτογραφίες του Π.Κ.Α. να έρθετε σε επικοινωνία με τα σχολεία του νησιού (νηπιαγωγείο Καμαρίου, Πύργοι, Μεσαριάς, Έξω Γωνιάς, Βόθωνα / Δημοτικό Ακρωτηρίου, Εμπορείου , Οίας , Μεσαριάς / Γυμνάσιο Μεσαριάς, Ειδικό σχολείο Μεσαριάς) υπηρετώντας το ρόλο σας. Όπως άλλωστε έλεγε ένας σπουδαίος συνάδελφος σας, ο Edward R. Murrow, «Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός. Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: