ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Υπουργείο Εσωτερικών: Διέρρηξαν τη Διεύθυνση Εκλογών

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
in.gr
Περίεργη σύμπτωση με διάρρηξη που έγινε στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, την ημέρα που το ΥΠΕΣ παρέδωσε στις αρχές του πόρισμα για σκάνδαλο Ασημακοπούλου  με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/4) άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.
 
Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊσταμένου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.30 και 14.30 όταν ο διευθυντής συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Σταδίου και κάλεσε την ιδιαιτέρα του να του μεταφέρει κάποια έγγραφα από το δικό του γραφείο στην οδό Ευαγγελιστρίας.
Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
in.gr
Η υπάλληλος όταν επέστρεψε στο γραφείο διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή αν και την είχε κλειδώσει φεύγοντας, ενώ ήταν εμφανή και τα σημάδια διάρρηξης στην κλειδαριά, στο πόμολο και σε άλλα σημεία της πόρτας. 
 
Άμεσα ενημέρωσε τον διευθυντή της ο οποίος κάλεσε το 100 αναφέροντας το περιστατικό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής αναμένεται άμεσα, να καταθέσει και μήνυση στο ΑΤ Ακροπόλεως.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο σκοπός της διάρρηξης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και η έρευνα της αστυνομίας στον χώρο.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
in.gr

Παράλληλα είναι άγνωστο αν ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα ή υπηρεσιακά έγγραφα ή αν σκοπός τους ήταν η πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά αρχεία με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία. 

Επίσης είναι περίεργο το γεγονός ότι κανείς από τους υπαλλήλους των άλλων γραφείων στον ίδιο όροφο δεν είδαν ή δεν άκουσαν κάτι το επίμαχο διάστημα όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών ολοκλήρωσε το πόρισμά του για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, παραδίδοντάς το στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφεύγοντας ωστόσο να το δώσει στη δημοσιότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι τον έλεγχο διενήργησε η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου που έπρεπε να ελέγχεται  για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: