ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κινδυνεύουν με ανεργία μετά από χρόνια στο δήμο

Αντίσκηνο της Κοινωφελούς επί της οδού  Υψηλάντου, προ των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Προεκλογική περίοδος του 2019. Οι υποσχέσεις του Δημάρχου αθετήθηκαν κια ακπομη σήμερα βρίσκονται προ του δρόμου!

 


Τα ασφαλιστικά μέτρα βγήκαν εις βάρος τους, καθώς ο Δήμος Πατρέων ήταν εναντίον τους! «Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα πέντε χρόνια» λένε οι θιγόμενοι της Κοινωφελούς. Αναμένονται νέα ασφαλιστικά!

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Λασιθίου χθες , για τους παρατασιούχους της Κοινωφελούς Πάτρας των ετών 2018, 2019 και 2020.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν βγήκαν εις βάρος τους, από την στιγμή που οι εκπρόσωποι της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων κληθέντες να εκφράσουν την άποψη της δημοτικής Αρχής απάντησαν ευθέως πως ο Δήμος Πατρέων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους κρατήσει στην εργασία τους. Κι αυτό μετά από έξι χρόνια υπηρεσίας οι του 2018 και ανάλογα οι επόμενοι προσληφθέντες τα έτη 2019 και 2020, που μέχρι σήμερα εργάζονται καλύπτοντας  αναγκαίες θέσεις. Παρά το,ότι  δεν έχει οικονομική δυνατότητα, αλλά κι ούτε σηκώνει στο πόδι την Πάτρα  με τις γνωστές πορείες, προς τη γεφυρα του Ρίου, προς την Αθήνα και λοιπά.

Η απόφαση του Δήμου Πατρέων, που ζητούσαν οι παρατασιούχοι, ότι είναι αναγκαίοι, δεν τους δόθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αντιθέτως ετάχθη κατά των εργαζομένων. Κι αυτό σε μία στιγμή, που ανάλογες υποθέσεις, σε άλλους δήμους όπου την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει η παράταξη του ΚΚΕ, οι δημοτικοί του σύμβουλοι αγνοούν την κυβερνητική πρόταση, τάσσονται υπέρ του αιτήματος, μαζί με την πλειοψηφία, κατά της προτροπής του Υπ. Εσωτερικών Βορίδη, που συνιστά στους δημάρχους να προσφεύγουν κατά των παρατασιούχων!  

Η απόφαση των Ασφαλιστικών αναμένεται να εκδοθεί, πιθανόν μετά τις μέρες του Πάσχα, όπου και θα βρεθούν στο δρόμο οι οικογένειές τους, αλλά στο μεταξύ  14 δημοτικοί σύμβουλοι συνέλεξαν υπογραφές επί κειμένου της αντιπολίτευσης Πατρέων, που ζητούν να έλθει το θέμα των παρατασιούχων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ως έκτακτο, ενώ κατά πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών και από, πλευράς των θιγομένων, για να προλάβουν την έξωσή τους από την δουλειά, που θα τις προσκομίσουν στην αντιπολίτευση για να τις παρουσιάσει στο Δημ. Συμβούλιο μαζί με την πρότασή της.

Τέλος σε συζητήσεις τους οι εργαζόμενοι, αφού κατακρίνουν την συμπεριφορά των στελεχών της δημοτικής πλειοψηφίας και την εισβολή των ροπαλοφόρων στο κατειλημμένο δημαρχείο το χάραμα της π. Παρασκευής με αντιδημάρχους επικεφαλής, με τη απόφαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και το γεγονός  ότι νεολαίοι του κόμματος έχουν ήδη κάνει κατάληψη του δημαρχιακού χώρου του Αρσακείου, και φρουρούν για να μην μπουν πάλι οι εργαζόμενοι, δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάνε χαμένα πέντε χρόνια αγώνων»  εννοώντας από το 2019, που παρακινούμενοι από τον Κώστα Πελετίδη στρατοπεύδευσαν με αντίσκηνα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να δώσει οκέυ ο ΣΥΡΙΖΑ για να τους τους δεχθεί στην εργασία ο Δήμος Πατρέων. Κάτι αδύνατο, από την στιγμή, που είχε αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω προεκλογικής περιόδου.

Μετά την δημοσιοποίηση της δικαστικής απόφασης των Ασφαλιστικών, είναι σίγουρο πως οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν σε νέα ασφαλιστικά μέτρα, έχοντας νέα στοιχεία που είναι υπέρ τους.

Φωτογραφία αρχείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: