ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Άγιοι Θεόδωροι στον Πείρο ήρθαν στην επιφάνεια

 

Πριν από μια εβδομάδα, χωριό κοντά στα Τζουμέρκα επανεμφανίστηκε ύστερα από 44 χρόνια. Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου έχει υποχωρήσει, λόγω ανομβρίας!


Με την ξηρασία να πλήττει ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων, κτίρια και οικισμοί που μέχρι πρότινος βυθίζονταν σε τεχνητές λίμνες αρχίζουν να αναδύονται.

Αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο εκκλησάκι στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο εμφανίστηκε ξανά καθώς η στάθμη του φράγματος Πείρου – Παραπείρου έπεσε. Μόλις δύο χρόνια πριν, το εκκλησάκι ήταν εντελώς βυθισμένο στη λίμνη.

Ο συγκεκριμένος οικισμός είχε εγκαταλειφθεί το 2009 για να δημιουργηθεί το φράγμα για να υδροδοτήσει την περιοχή της Πάτρας κια να άρδεύσουν νερό οι καλλιέργειες. Το εκκλησάκι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του χωριού, το οποίο είχε κατοικηθεί από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Επιπλέον, πριν από μια εβδομάδα, ένα χωριό κοντά στα Τζουμέρκα επανεμφανίστηκε ύστερα από 44 χρόνια. Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου είχε υποχωρήσει τουλάχιστον 10 μέτρα λόγω της ανομβρίας, αποκαλύπτοντας ερείπια πέτρινων σπιτιών, το σχολείο, κορμούς και ρίζες δέντρων που έμοιαζαν με απολιθώματα, καθώς και σημεία του βυθού που είχαν στεγνώσει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: