ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παραλειπόμενα της φωτιάς στο Μαστραντώνη

 Καταστροφές από πυρκαγιά στο χωριό Κάλφας

 

 Η ΠΔΕ συνέδραμε στο έργο της πυροσβεστικής και συνεχίζει ακόμα και τώρα, στις πολλές εστίες που ακόμα σιγοκαίνε!

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αχαΐας, αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή Μαστραντώνη Ερυμάνθειας.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς μετέβη από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος σε διαρκή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη (ο οποίος έφτασε και ο ίδιος στο μέτωπο της πυρκαγιάς αργότερα), κινητοποίησαν το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων για τη συνδρομή του έργου πυρόσβεσης, αλλά και τις προσπάθειες διαφύλαξης των πολιτών από τις αρχές ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, στο έργο αντιμετώπισης του πύρινου μετώπου, που λόγω και των ισχυρών ανέμων, έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, η Π.Ε. Αχαΐας διάθεσε υδροφόρες και μηχανήματα έργου από το μητρώο πολιτικής προστασίας, οι οποίες παραμένουν στα σημεία για να συνδράμουν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέχρι της πλήρους εξουδετέρωσης κάθε κινδύνου.

Επιπλέον, η Π.Ε. Αχαΐας προχωράει στη διάθεση ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Δήμου Ερυμάνθου, ενώ διέθεσε μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών αλλά και γευμάτων, τόσο σε πολίτες, όσο και στα στελέχη της πυροσβεστικής που έδωσαν τη μάχη στην «πρώτη γραμμή» του πύρινου μετώπου.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνας Ζαΐμης, δήλωσε, μεταξύ άλλων  τα εξής: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο 24ωρο για τις περιοχές Μαστραντώνη, Αγία Βαρβάρα, Κάλφα και τους όμορους οικισμούς. Οι θυελλώδεις άνεμοι, η υψηλή θερμοκρασία και η χαμηλή υγρασία, δημιούργησαν ένα καταστροφικό τρίπτυχο για μια πανέμορφη περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου. Η ΠΔΕ συνέδραμε στο έργο της πυροσβεστικής που έδρασε με επίγεια και εναέρια μέσα και συνεχίζει ακόμα και τώρα, στις πολλές εστίες που ακόμα σιγοκαίνε, με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα».

Σημειώνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, τα ειδικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν την πλήρη και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών, που προκλήθηκαν από την μη ανάφλεξη της χαμηλής βλάστησης, που αγνοήθηκε και εξαπλώθηκε κατακαίγοντας οικίες, ζώα, αποθήκες, εργαλεία, λόγω της μη έγκαιρης προσέλευσης πυροσβεστικού αεροπλάνου που άρχισε ρίψεις νερού μετά από τέσσερις ώρες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: 

Φωτιές σε Ηλεία και Αχαΐα.- Καμένα σπίτια και περιουσίες

 Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Ροδόπη, Άνδρο

 Στα καμένα χωριά από χθες ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος 

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία 

Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας πηγαίνετε ...

 Μπαράζ εκκενώσεων στην Ηλεία - Κάηκαν σπίτια 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό της Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: